Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 19/2 – Flera fina skrälldrag utlovas!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 19/2 – Flera fina skrälldrag utlovas!

Publicerat 2023-02-17 21:19

Svenska Cupen i all ära men nog är man tacksam att februaris inledande omgång av den svenska fotbollssäsongen inte fått plats bland de 13 utvalda matcherna som utgör kupongen den här söndagen. Istället hittar vi ett par riktigt intressanta matcher avseende skrällpotential inte minst bland dem som varit ute i Europa och spelat i veckan och snart ska spela returerna. Nu jobbar vi in 13 rätt!

Spelstopp: 14:59 söndag 19 februari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester United – Leicester 1 2
2 Tottenham – West Ham 1
3 Atlético Madrid – Athletic Bilbao 1 X
4 Rayo Vallecano – Sevilla X
5 Roma – Verona X 2
6 Spezia – Juventus 2
7 Fiorentina – Empoli 1 2
8 Salernitana – Lazio X 2
9 Leverkusen – Mainz 1
10 Lens – Nantes 1 X
11 Toulouse – Marseille 1 2
12 PAOK – AEK Athen X 2
13 Silkeborg – FC Köpenhamn 2

svenska spel


Match i fokus: Manchester United – Leicester

En väl genomförd match och ledning två gånger om. Ja nog finns det mycket gott att ta med sig från Barcelona för Manchester Uniteds del, både överlag men också till returmötet. En av nycklarna i den matchen var utöver målskytten Marcus Rashford som är stekhet just nu självklart Casemiro – som fortsätter sin avstängning här.

Den form som United är i för tillfället och den tilltro till den egna förmågan som finns kan de såklart vinna även den här matchen. Men det kommer bli knepigt för om något är Leicester på väg uppåt i och med segrarna mot Villa och Tottenham. Bägge med fyra mål framåt vilket Leicester inte varit bortskämda med sedan säsongen återupptogs efter VM. Målrikt att vänta med andra ord på Old Trafford?


Skrällpotential: Verona

Det är ingen hemlighet att Verona har en en tuff säsong såhär långt och blott fyra segrar på 22 omgångar är det yttersta beviset för det. Två poäng skiljer dem från Spezia över strecket vilket gör varje poängchans från nu till den 38:e oerhört viktig. Och med fyra raka utan förlust i ryggen lever hoppet om en femte även här i Rom mot ett Roma som de brukar trivas rätt bra mot.

Roma spelade dessutom Europa League i torsdags där tredje förlusten på de fem senaste tävlingsmatcherna var ett faktum. I en match som också såg Paulo Dybala utgå skadad och Roma återigen hade det svårt att skapa några ordentliga chanser – och sätta bollen i nät när tilfälle väl gavs. Bägge faktorer som gör det nödvändigt att gardera upp till förmån för ett Verona som har mest att vinna här.


Omgångens säkra: Leverkusen

Trots att det blev förlust mot Monaco där också viktige Mousa Diaby utgick skadad visar Leverkusen ändå fortsatt en uppåtgående trend totalt sett sedan Xabi Alonso tog över. Florian Wirtz är i fin form och det blir en viktig pusselbit även framöver som en potentiell tunga på vågen, likaså ifall Patrick Schick kan hitta tillbaka till formen efter sina skadeproblem.

Något som ska räcka hela vägen för Leverkusen med hemmafördelen som en extra trygghet när Mainz gästar. Ett Mainz som släppt in mål i tio raka matcher, bara vunnit två av dessa och bara lyckats besegra nykomlingen Werder Bremen på resande fot sedan början av september.


svenska spel


Utvalt system – 192 rader

1. Manchester United – Leicester12

Tveklöst och med rätta är det Manchester United som står som favoriter här och den lägstanivå som Erik ten Hag satt för klubben som riktmärke båda såklart gott även om det saknas ett par viktiga kuggar i hemmalaget här. Med det sagt kan just mittfältet bli ett problem för United som gästande Leicester kan utnyttja. Och med lite momentum för första gången på kanske hela säsongen i ryggen förtjänar The Foxes en gardering!

2. Tottenham – West Ham1

Det finns anledning att tro att humöret inte är på topp i Tottenham efter förlusten senast i Milano vilket följde på den bedrövliga 1-4 förlusten mot Leicester dessförinnan. Och visst hyser även jag tvivel till deras form och förmåga men med Harry Kane fortsatt målhungrig har Spurs trots allt alla ingredienser för att ta tre poäng mot ett fortsatt problemfyllt West Ham som trots resultaten inte direkt imponerade mot vare sig Newcastle eller Chelsea.

3. Atlético Madrid – Athletic Bilbao1X

Två hårt jobbande lag som alltid spelar ut jämna matcher mot varandra drabbar nu samman återigen. Bilbao har ett övertag sett till inbördes möten men föll med knappa 0-1 senast lagen möttes. Och målsnålt lär det kunna bli även här då inget av lagen har den där utpräglade målskytten som bara behöver en chans för att näta. Likaså kommer inget av lagen ge efter om de hamnar i underläge. Krysset ligger därmed nära till hands!

4. Rayo Vallecano – SevillaX

Det har varit en bra vecka för Sevilla vilket sett till hur deras säsong artat sig främst i La Liga var nog så välbehövligt. Här tror jag dock att det blir svårt att lösa tredje raka då Rayo är svårslagna hemma som alltid och Sevilla sällan är lika bra borta som hemma. Med bortfallet på framförallt Gudelj i gästerna blir det såklart än svårare att lösa tre poäng, men med det momentum som byggts upp är en poäng klart godkänt i rådande läge.

5. Roma – VeronaX2

Med returen i Europa League härnäst för Roma är det inte omöjligt att det saknas det där lilla extra fokuset och drivet som lär behövas för att bryta ner Verona här hemmaplan till trots. Gästerna är på uppgång och ger sig inte i första taget och skulle de lyckas göra första målet är det inte omöjligt att de lämnar planen med samtliga tre poäng. Favorit i fara med andra ord och ett bra läge att sitta med en slant redo för att betta live!

6. Spezia – Juventus2

Domarkåren stod återigen i fokus när Juventus klev av planen med 1-1 på resultattavlan. En hård smäll såklart men också något som Juventus brukar kunna samla kraft från. Vilket jag förväntar mig här när Spezia, som precis gjort sig av med tränare Gotti efter en längre tids svaga resultat, väntar för Chiesa, Vlahovic och Di Maria i Juves offensiva trio.

7. Fiorentina – Empoli12

Det blev en kväll i Europa att minnas för Fiorentina som efter 4-0 får sägas vara vidare till nästa runda i Conference League. Något som La Viola-fansen givetvis uppskattar och kommer visa uppskattning för när truppen nu siktar på att att vända en negativ trend i ligan. Fem raka utan seger i Serie A är ett orosmoln då Empoli, som gjort det bra mot slutet och kan vara väldigt jobbiga att möta, gästar Arechi. Baksmälla från i torsdags på ingång?

8. Salernitana – LazioX2

Trots en tidig utvisning lyckades Lazio ändå vinna mot rumänska Cluj. Vilket i och för sig säger mer om motståndet än något annat i en match där Lazio återigen lämnade en del att önska. Efter storsegern mot Milan har det saknats något som de fortfarande inte riktigt hittat vilket kan bli problematiskt här. Salernitana är visserligen ett bottenlag men nye managern Paulo Sousa gör sin första match vilket alltid innebär att garderingen måste övervägas.

9. Leverkusen – Mainz1

Det är som upplagt för en målfest när Mainz och Leverkusen gör upp i vad som kan visa sig vara ett vägskäl för bägge klubbars ambitioner om att slå sig in i topp-6. Med ett snitt på nästan tre mål per match när lagen mötts tidigare och det faktum att dem båda är som bäst i offensiven finns det såklart fog för att gardera här. Men med Florian Wirtz i spetsen för hemmalaget har de ändå ett ess i rockärmen som bör spela en avgörande roll.

10. Lens – Nantes1X

Succélaget Lens har haft en hel vecka på sig att förbereda sig för den här matchen mot ett Nantes som gått starkt mot slutet och som bekant löste en poäng mot Juventus i veckan. Med rådande förutsättningar i åtanke är det troligt att gästerna kommer gå all-in för att lösa ett kryss här – mer än så är att hoppas på för mycket. Med näst flest kryss i Ligue 1 och då krysset rensar ordentligt bland kupongerna åker garderingen med i jakten på hög utdelning!

11. Toulouse – Marseille12

Fem poäng bakom PSG brukar vara ett ointagligt försprång men än så länge har Marseille inte gett upp. De möter PSG, som de slog i cupen förra veckan, nästa omgång och för att ge sig själv bästa möjliga chans är det endast seger som gäller här. Något som är ett troligt utfall sett till hur säsongen varit för deras del. Samtidigt är det också en risk att det blir platt fall här då gästerna har mest att förlora och då Toulouse, som bara förlorat två hemmamatcher hittills, fått bra utdelning mot slutet. Alla tecken?

12. PAOK – AEK AthenX2

Det är formstarka AEK Athen som närmst jagar Panathinaikos i toppen av grekiska Super League. Den främsta anledningen till det är deras defensiva facit då blott nio mål släppts in på 21 spelade omgångar, något som kommer stå i fokus också här. Senast lagen möttes i oktober lyckades inte PAOK hitta nätet och sett till dagsform blir det en tuff utmaning att lösa både det och tre poäng. X2 ska räcka?

13. Silkeborg – FC Köpenhamn2

Danska Superligan är tillbaka efter ett uppehåll på tre månader och det gör det såklart svårt att veta exakt var lagen i fråga står. Silkeborg avslutade höstsäsongen på svag not och har släppt in lite väl mycket mål i träningsmatcherna den senaste tiden vilket får mig att strecka tvåan först. Utan garderingar kvar på utvalt system lämnas den också självt i hopp om att avsluta kupongen med en fräck spik!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |