Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 26/3 – Högt favorittryck på kupongen!
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 26/3 – Högt favorittryck på kupongen!

Publicerat 2023-03-24 22:35

EM-kvalet fortsätter under helgen men precis som under lördagen räcker inte matcherna till för att fylla upp kupongens samtliga 13 matcher. Spanska Segundan gör således kvalmatcherna sällskap och tur är väl det då det är tämligen oviss matcher hela högen – att jämföra mot de många megafavoriterna från EM-kvalet. Inte mindre än sex (!) lag står på odds 1.30 eller mindre vilket är anmärkningsvärt. Risken är därför överhängande för en rejält slaktat utdelning på 13 rätt, om inte i alla fall en av favoriterna missar segerchansen…

Spelstopp: 14:59 söndag 26 mars


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 England – Ukraina 1 X
2 Kazakstan – Danmark 2
3 Slovakien – Bosnien X 2
4 Nordirland – Finland 1 X 2
5 Malta – Italien 2
6 Liechtenstein – Island 2
7 Luxemburg – Portugal 2
8 Slovenien – San Marino 1
9 Granada – Real Oviedo 1 2
10 Las Palmas – Sporting Gijón 1
11 Ponferradina – Mirandés 1 2
12 Villarreal B – Huesca 1 X 2
13 Real Zaragoza – Albacete X 2

svenska spel


Match i fokus: England – Ukraina

Med tanke på hur kvalpremiären inleddes för Englands del mot gruppens svåraste motstånd Italien är det lika anmärkningsvärt hur spännande det faktiskt blev i andra halvlek. Summa summarum fick dock The Three Lions bästa tänkbara start på EM-kvalet vilket de räknar in ska fortsätta när gruppens näst svåraste motståndare väntar hemma på Wembley.

Att England står som givna favoriter är inte mer än rätt men ska man hitta någon gardering som ändå har någon form av sannolikhet erbjuder Ukraina den bästa skrällmöjligheten bland megafavoriterna.


Skrällpotential: Huesca

Som det B-lag Villarreal är uppflyttning inte aktuellt även om de skulle lösa en playoff-plats via tabellplaceringen i Segundan. Segern senast gör också att avståndet ner till nedflyttningsstrecket är hälsosamma 11 poäng vilket gör att säsongen nu kan ’spelas av’ på ett helt annat sätt än vad gästande Huesca har lyxen till.

Det bör således finns mer motivation att hämta i Huesca som inte är så lätta att ha att göra med. Villarreal får också lite väl stort förtroende tack vare hemmaplan vilket i det här skedet av säsongen inte alls behöver väga lika tungt som tidigare. Ettan är därför ett tecken som i mina ögon streckas för hårt och slentrianmässigt – vilket gör att tvåan rensar fint!


Omgångens säkra: Las Palmas

Med blott två segrar på de sju senaste omgångarna har Las Palmas tappat fart i toppstriden. 1-4 i ’derbyt’ mot Tenerife senast lär ha svidit lite extra och här är det därför hög tid att komma med en motreaktion. Ska Las Palmas upp till La Liga vill det nog till att de tar en av direktplatserna och då har de inte råd att tappa fler poäng i den här typen av matcher.

Här möter också hemmafavoriten ett klart överkomligt Gijón som sällan får till det på resande fot. Fem förluster på de sex senaste och minst bortamål gjorda av alla i ligan bådar illa när de nu gästar ett av ligans starkaste hemmalag!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. England – Ukraina1X

Det är förvisso inte vidare troligt men av alla storfavoriter är det England som har det på pappret svåraste motståndet. Något som innebär att Ukraina är den enda rimliga garderingen av de sex megfavoriter från kvalet denna söndag. Kniper de en poäng kan det dock räcka för att boosta utdelningen till fyrsiffrigt förutsatt att också Segundan levererar något av värde!

2. Kazakstan – Danmark2

Det satt långt inne till slut men rent spelmässigt var det aldrig något snack. Danmark körde över Finland i premiären med just den typen av insats som vi förväntade oss se mer av i VM. Nu verkar dock fokuset vara återställt och kalibrerat igen vilket med en spelare som Rasmus Höjlund, Danmarks Erling Håland, är det bara att se nästa lag på tur springas igenom.

3. Slovakien – BosnienX2

Precis som väntat hade Slovakien problem med ett lågt stående Luxemburg och lyckades bara lösa 0-0 i sin kvalpremiär. En på pappret svårare match står för dörren nu men kanske en matchbild som passar dem bättre. Bosnien fick en smakstart även om motståndet knappast var det bästa vilket höjt förväntningarna, något jag fortsatt ställer mig tveksam till att de lyckas motsvara. Krysset åker därför med som en säkerhetsåtgärd.

4. Nordirland – Finland1X2

Bakom självklara ettan Danmark är det vidöppet i grupp H och det vill såklart både Finland och Nordirland göra det mesta av. Det är således viktiga poäng på spel mellan två lag som kommer gå för segern, vilket bör ge oss en öppen tillställning som säkerligen kommer kunna svänga en del. Alla tecken blir därför mitt val då rådande dagsform inte pekar ut någon given favorit i mina ögon!

5. Malta – Italien2

Roberto Mancini experimenterade en del mot England men kan ändå ta en hel del positivt med sig förlusten till trots. Något som ska kunna ge utdelning här mot ett Malta som sällan är särskilt nära vare sig seger eller poäng när storebror från fastlandet kommer på besök. Gnonto vägledande i offensiven återigen?

6. Liechtenstein – Island2

Med 0-4 senast är det såklart skönt för Liechtenstein att slippa ställas mot Cristiano Ronaldo här. En klen tröst kanske då det inte brukar gå särskilt mycket bättre ens mot den här typen av motstånd. Senast lagen möttes var också det i kvalsammanhang där Island gick segrandes med totalt 8-1. Liknande siffror att vänta denna kvalrunda?

7. Luxemburg – Portugal2

Portugals nye förbundskapten Roberto Martinez såg det mesta gå hans väg i premiären senast mot Liechtenstein. En enkel seger med ett par måls marginal och Cristiano Ronaldo tillbaka. Som målskytt dubbelt upp dessutom. Så mycket mer än så kunde han inte önskat sig och mer av samma förväntar sig både han själv, Ronaldo och övriga när nästa blåbärsnation står för motståndet. 8-1 blev det senast lagen möttes över två kvalmatcher för två år sedan vilket säger allt egentligen om var den här matchen kommer ta vägen.

8. Slovenien – San Marino1

Sist ut av kvalmatcherna är också den sjätte och sista storfavoriten i och med att Slovenien tar emot lilla San Marino. Hemmanationen inledde med en stark och nyttig seger i Kazakstan och det måste de kunna bygga vidare på och ta dessa tre poäng som budgeterats i denna kvalgrupp.

9. Granada – Real Oviedo12

Nio raka utan förlust har hållt Granada på kurs mot uppflyttningen till La Liga men än är ingenting klappat och klart. Det finns flera lag som både vill åt en av direktplatserna och har potential att lösa det via playoff. Med tanke på att lagen bakom dem i tabellen tappat poäng mot slutet går i alla fall jag och väntar på att det ska komma en överraskande förlust snart. Så varför inte nu vilket skulle ge Granada första hemmaförlusten för säsongen i ligan?

10. Las Palmas – Sporting Gijón1

Av totalt fem segrar under 2021 har fyra kommit hemma på Gran Canaria och allt annat än en ny trepoängare framför hemmafansen vore en rejäl skräll. Gästande Gijón har precis som ifjol haft en tung vinter där segrarna uteblivit och precis som då kommer deras status i Segundan förbli oklar ända in på slutomgångarna. Kanonläge därmed för Las Palmas att studsa tillbaka efter derbyförlusten senast!

11. Ponferradina – Mirandés12

Mellan 10:e placerade Huesca och Ponferradina under strecket skiljer det endast nio poäng. Skulle hemmalaget vinna här idag skulle gästande Mirandés, två poäng bakom Huesca i ’mitten’ av tabellen, endast ha fyra poängs marginal till strecket. Lite väl liten marginal kan tyckas varpå det knappast saknas motivation att gå för segern här för deras del. Vilket såklart också stämmer in på hemmalaget som måste hålla kontakt med lagen ovan strecket. Öppen match att vänta?

12. Villarreal B – Huesca12

Lätt som det är att stirra sig blint på Villarreals fina hemmafacit den här säsongen går den nu in i en annan fas. Säkert placerade i mitten har hemmalaget inte mycket att ’spela för’ vilket man måste ha med i beräkningen. Ett snålt spelande Huesca har därmed sina chanser att få med sig poäng nu när ingen egentligen väntar sig det. Ettan kan dock inte utelämnas så alla tecken får det bli.

13. Real Zaragoza – AlbaceteX2

Medan lagen bakom dem i tabellen så gott som stått still poäng- eller placeringsmässigt har Albacete stått för en fin klättring under vintern. Att det ska bli en playoff-plats ser därför allt mer realistisk ut men då gäller att poängen fortsätter att trilla in, och att målfarliga duon Dubasin och Marín fortsätter att leverera. Tar minst en pinne här?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |