Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 4/12 – Blandad kompott till 2:a advent
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 4/12 – Blandad kompott till 2:a advent

Publicerat 2022-12-02 23:07

Efter förra kupongens spretiga utbud som sträckte sig över nästan en hel arbetsvecka är det skönt att samtliga 13 matcher återigen spelas under en och samma söndag. VM-åttondelsfinalerna stjäl det mesta av fokuset såklart då samtliga övriga matcher hämtas från Spaniens och Italiens andradivisioner. Undantaget är match 13 som istället handlar om portugisiska ligacupen vilken har potential att bli en riktig kupongrensare! 

Spelstopp: 14:59 söndag 4 december


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Frankrike – Polen 1
2 England – Senegal 1 X
3 Racing Santander – Lugo 1 2
4 Eibár – Huesca 1 X
5 Levante – Málaga 1
6 Ascoli – Como 1
7 Bari – Pisa 2
8 Brescia – Reggina 1 X 2
9 Cosenza – Perugia 1 2
10 Genoa – Cittadella 1
11 Südtirol – Frosinone 1 X 2
12 Benevento – Palermo 1
13 Arouca – Leixoes 1 2

svenska spel


Match i fokus: Levante – Málaga

Fyran från Segundan borta i Spanien Levante har en på pappret överkomlig uppgift när nästjumbon Málaga kommer på besök. En match som egentligen mest sticker ut eftersom den spelas sist av alla på kupongen. 21.00 drar den igång i Valencia vilket blir första gången lagen möts sedan 2018.

Málaga har ju huserat i andradivisionen ett par år nu men Levante tog ofrivilligt klivet ner i våras, fast beslutsamma om att göra sejouren kortvarig. Så som säsongen inletts ser det ljust ut vad gäller att i alla fall ge sig själva chansen att ta klivet upp direkt, något Málaga är väl medvetna om är svårt. Given spik i kupongens sista avspark väl?


Skrällpotential: Senegal

Man kan säga mycket om VM i Qatar men en sak som verkligen sticker ut vad gäller det fotbollsmässiga är antalet skrällar av klart lägre nationer mot några av de riktigt stora tungviktarna. Klart fler än vad man brukar få se i ett stort mästerskap och klart större skrällar än man kunde förvänta sig.

När nu England ger sig in i åttondelsfinalen där de ställs mot AFCON-vinnaren Senegal är det därmed många blickar som riktas mot The Three Lions – EM-finalister som de ändå är. Efter ett gruppspel som fortfarande lämnade en del frågor obesvarade kan detta bli en betydligt tuffare match än många förväntar sig.


Omgångens säkra: Frankrike

Inte för att Polen gick på allra högsta växel i sin avslutande gruppspelsmatch mot Argentina, men de behövde trots alls ställa upp med i princip bästa laget. Poängen de hade inför matchen behövde bevakas och hade de inte haft marginalerna med sig i Mexikos möte med Saudiarabien skulle de varit tvingade att få in en reducering – vilket förklarar startelvan.

Frankrike däremot kunde vila samtliga startspelare i sin betydelselösa tredje omgång och det märktes också en tydlig förflyttning av fokus. Fransmännen kommer således med pigga ben och motivation här på ett helt annat sätt än vad Polen har förmågan till. Något som ska fälla avgörandet.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Frankrike – Polen1

Ett piggare Frankrike som i sina bästa stunder ser ut att kunna gå hela vägen detta VM ska bli en alltför tuff uppgift för Polen här. Robert Lewandowski och Co fick en jobbig avslutning både fysiskt och mentalt mot Argentina och jag är inte övertygad att dem kunnat ladda om tillräckligt för Kylian Mbappé och gänget. Spiketta!

2. England – Senegal1X

Vad England kan när dem spelar som bäst, med rätt folk på planen och i rätt uppställning gör att favoritskapet här ändå är befogat. Dock har det inte varit något klockrent gruppspel från deras sida i en grupp som på förhand var betydligt enklare än Senegals exempelvis. När det står  mycket mer på spel är ett försiktigare England att vänta och det behöver inte alls ge önskat resultat mot ett hårdjobbande Senegal som fortfarande tror på avancemang. Krysset räcker dock?

3. Racing Santander – Lugo12

Trots att inget lag gjort färre mål eller tagit färre poäng på hemmaplan än Racing har Lugo som ett av fem lag tagit ännu färre poäng totalt och dessutom till sämre målskillnad. Två förutsättningar som när dem läggs ihop bör innebära att 1X räcker gott och väl som gardering men då det trots allt råder en hel del osäkerhet kring vem som ska göra målen i hemmalaget kan ett ledningsmål av gästerna faktiskt räcka hela vägen till segern!

4. Eibár – Huesca12

Precis som för Huesca är det på hemmaplan som merparten av poängen hittills har plockats för Eibár. Ett Eibár som faktiskt inte förlorat än framför hemmmafansen och inte heller bör göra det denna afton. Men, trender är till för att brytas när man minst anar det och så pass stor skillnad är det inte mellan lagen att jag är villig att spika ettan rakt av. Detta då tvåan erbjuder fint värde men också då hemmalagets skyttekung från ifjol Stoichkov inte riktigt vaknat ännu!

5. Levante – Málaga1

Det är svårt att tro det nu när de harvar i botten av andradivisionen, och sånär åkte ur i våras, men det är faktiskt på den här sidan 2000-talet som Málaga spelade Champions League-semifinal. Det går med andra ord inte att leva på gamla meriter och med det i åtanke ska Levante som höll till i La Liga förra säsongen vara ett par klasser bättre – vilket ska synas också.

6. Ascoli – Como1

Är det en favorit i fara eller kommer Ascoli kunna bygga vidare på de fina resultat som nåtts mot slutet? Mot ligans sämsta bortalag som är ett av blott två som ännu inte segrat på resande fot får utgångsläget i alla fall sägas vara gynnsamt. Ett Como som klarade sig med god marginal ifjol men ser ut att få det kämpigare nu och som Ascoli, som återigen bör sikta mot playoff, ska vinna om ingenting oförutsett inträffar.

7. Bari – Pisa2

Då gästande Pisa verkligen fått igång målskyttet mot slutet tycks deras chanser avsevärt större än vad både streckning eller oddssättning gör gällande. Inte minst då hemmalagets skyttekung Walid Cheddira är otillgänglig. Man ska komma ihåg att Pisa föll på målsnöret i kvalet upp till Serie A i våras och bara var två poäng från direktplatsen. De besitter således en hög nivå i Serie B vilket ska kunna spegla matchbilden mot nykomlingen Bari. Spännande spik!

8. Brescia – Reggina1X2

Nog är det ett utgångskryss som får inleda det här toppmötet men jämnt som det är lagen emellan kan matchens första mål också bli det enda. Något som båda lagen har kapacitet till att göra och bevaka hela vägen in på slutvisslan. Brescia har som bekant inte förlorat framför hemmafansen ännu men kan mycket väl kassera in första hemmaförlusten med tanke på gästernas kvalitéer. Alla tecken bör löna sig!

9. Cosenza – Perugia12

Från toppen till botten av tabellen nu där det lär kunna svänga en hel del. Varken Cosenza, som kvalade sig kvar i våras, eller nykomlingen Perugia har fått någon vidare start på säsongen och det är därmed omöjligt att plocka ut en given favorit. Läge för alla tecken således men med så pass viktiga poäng på spel bör något av lagen kunna klämma fram ett avgörande.

10. Genoa – Cittadella1

Gästande Cittadellas resultatrad mot slutet till trots ska dessa ändå inte övervärderas. Mittenlaget från fjolåret har ställts mot lag från botten av tabellen. Borta mot Parma som likt Genoa har höga ambitioner blev det klar förlust och det är ingen omöjlig matchutveckling här eller. Genoa kryssar fortfarande lite för mycket precis som ifjol i Serie A men detta är en match de ska vinna och måste sikta på att vinna. Vettig spik!

11. Südtirol – Frosinone1X2

Det har varit en beundransvärd start på säsongen som nykomling för Südtirol förvisso men den kan ändå inte riktigt mäta sig med Frosinones. Gästerna nådde playoff i våras men har uppenbarligen lyckats ta nya kliv och bygga vidare på det för som dem ångar på i toppen av Serie B är det svårt att se något lag överraska dem. X2 ska räcka alldeles finfint för att täcka upp men då många kommer se förbi ettan lär det bli riktigt trevlig skrällprocent när vi närmar oss matchstart varpå alla tecken blir mitt val!

12. Benevento – Palermo1

Med den tunga starten till synes bakom dem bör det nog kunna rassla till i poängkolumnens snart för Benevento. Olikt Frosinone ovan har det tagit längre tid för dem att kalibrera om efter playoff-uttåget i våras men har radat upp ett par lovande prestationer mot toppkonkurrenterna. Läge för en trepoängare nu alltså!

13. Arouca – Leixoes12

Första matchen efter VM-uppehållet blir för bägge klubbar detta cupmöte. Gästande Leixoes från andradivisionen har vunnit bägge sina matcher hittills och verkar onekligen gå all-in för cupspelet denna säsong. De är med även i portugisiska cupen och kommer stärka positionen som gruppetta ytterligare vid seger här. Aroucas motivation är oklar och kanske att dem blir lite tagna på sängen här? Gardering är i vilket fall som helst ett måste, frågan är bara vad plånboken tillåter!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |