Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 5/2 – Extrapengar och högprofilsmatcher
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 5/2 – Extrapengar och högprofilsmatcher

Publicerat 2023-02-03 23:21

Stora profiler och viktiga tungviktsmöten. Ja nog saknas det knappast intressanta matcher den här söndagen och den stora frågan blir hur man ska hinna med att följa allt som kryddas rejält med fyra extra miljoner i potten. En, två eller tre skärmar plus livestream i mobilen med målservice? Att Milano-derbyt får runda av kvällen som det stora dragplåstret får väl anses tämligen tydligt. Och Tottenhams ’chans’ på revansch mot Manchester City strax dessförinnan?  Ställ fram popcornen, förbeställ hämtmaten och bunkra upp med kyld dryck enligt önskemål för snart är det dags att bänka sig!

Spelstopp: 14:59 söndag 5 februari


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Tottenham – Manchester City 1 2
2 Nottingham Forest – Leeds 1 2
3 Inter – Milan 1 X
4 Fiorentina – Bologna 1 2
5 Torino – Udinese X
6 Barcelona – Sevilla 1
7 Real Sociedad – Valladolid 1 X
8 Girona – Valencia 1 X
9 Wolfsburg – Bayern München 2
10 Stuttgart – Werder Bremen X 2
11 Marseille – Nice 1 X
12 Gent – Genk 2
13 PAOK – Olympiakos X

svenska spel


Match i fokus: Inter – Milan

Derby della Madonnina står återigen framför oss drygt två veckor sedan lagen gjorde upp i den italienska supercupen. Inter tog en komfortabel seger där och då vilket sett till Milans två matcher sedan dess får sägas vara en mycket möjlig utgång även den här gången.

Samtidigt finns det väl inget bättre tillfälle att kickstarta den andra halvan av säsongen än mot sina värsta rivaler, när man är helt uträknade och egentligen ingenting tyder på att det ska bli annat än förlust? Klart är i alla fall att I Rossoneri, regerande mästare icke att förglömma, kan betydligt bättre än vad de senaste matcherna vill påvisa. Så varför inte vara redo att gå in tungt live när den här matchen satt sin kurs för kvällen?


Skrällpotential: Bologna

Trots en resultatmässigt svag start på säsongen har Bologna hela tiden varit sanna sin plats i näringskedjan. Bortsett Empoli har samtliga förluster kommit mot de klassiska topplagen i Serie A medan I Rossoblú mot lagen på den undre halvan varit betydligt mer framgångsrika.

Mot ett Fiorentina som dem redan besegrat en gång denna säsong och som dessutom bara vunnit en av sina sex senaste finns således alla möjligheter att Bologna fortsätter trenden. La Viola kommer som bekant också från ett svårnavigerat cupmöte med Torino i veckan som borde kunna spela gästerna i händerna här.


Omgångens säkra: Barcelona

Ny seger och nya mål från en utvilad Robert Lewandowski. Barcelona fortsätter att toppa La Liga och kunde tack vare Real Madrids poängtapp utöka ledningen till fem poäng. Ett försprång som det är svårt att se dem tappa i nuläget när saker och ting ’äntligen’ flyter på som man bara gått och väntat på efter att Leo Messi lämnade klubben.

Nu är Barcelona tillbaka högst upp i näringskedjan och även om det fortfarande är mycket kvar av säsongen och inga titlar vare sig i Europa League eller i Spanien delats ut än är katalanerna verkligen ett guldläge. Sevilla som inte brukar vara särskilt lyckosamma mot Barcelona kommer alltså få en så gott som omöjlig uppgift på Camp Nou mot ett Barca som inte släpper till särskilt mycket alls just nu.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Tottenham – Manchester City12

Högstanivån i Manchester City är välbekant och 0-2 underläget mot just Tottenham för två veckor sedan bör ha aktiverat en höjning av prestation och motivation hos de regerande mästarna. Samtidigt är det något som är svårt att sätta fingret på just vad gäller City och deras säsong och då Tottenham har kontrat bort dem förr blir garderingen ett spännande drag den här veckan – hur lite som än må tala för hemmalaget.

2. Nottingham Forest – Leeds12

En redan välfylld trupp blev ännu lite bredare för nykomlingen Nottingham Forest under januarifönstret. Något som trots allt talar för att dem bör lösa nytt kontrakt. Det är dock en lång bit kvar och det gäller att dem dels lyckas bygga vidare på sitt fina hemmafacit men såklart också vinner fler bortamatcher. Likaså att det blir segrar i just den här typen av matcher för att hålla så många lag som möjligt mellan dem och strecket. Med risk för grov övervärdering på hemmasegern plockas tvåan som en ren säkerhetsåtgärd!

3. Inter – Milan1X

Med tanke på de senaste matchernas resultat och hur det sett ut i defensiv riktning är det vid en första anblick märkligt att oddssättningen inte är än tydligare åt Inters favör. Lagens senaste möte dessutom i åtanke borde pressa oddset ner ytterligare ett par tiondelar. Ändå ligger det kvar runt två gånger pengarna, vilket prisar in det faktum att det är ett derby och att en sådan match kan leva sitt eget liv när visslan väl ljuder och fansen tar ton. Intressant gardering att sitta på när kupongen ska gå i mål?

4. Fiorentina – Bologna12

Segerorganisatören från lagens senaste möte Marko Arnatuovic, Bolognas bäste målskytt hittills, har visserligen inte spelat fotboll på en dryg månad men ryktas vara tillbaka i truppen här. Något som skulle kunna tippa vågskålen till gästernas favör utöver det faktum att de haft ett par dagar extra att förbereda sig på än hemmalaget. Att La Viola bara hållt nollan i tre av 19 matcher sedan oktober speglar också gästernas möjligheter som tämligen goda den här kvällen!

5. Torino – UdineseX

Formsvaga duon Torino och Udinese, som kryssat lite väl mycket den senaste tiden, lider av samma offensiva problem för tillfället. Målen har ’torkat upp’ och främst Udinese har därför bara lyckats vinna en av sina 13 senaste matcher. Ett kryss med max ett mål vardera är därmed högst troligt och passande vilket också hade varit rättvist sett till deras senaste möte i oktober. Gästerna gör första och Torino kvitterar mot slutet?

6. Barcelona – Sevilla1

Fyra segrar av fem möjliga och 10-1 i målskillnad är Barcelonas inbördes facit de senaste säsongerna mot Sevilla. Det mest anmärkningsvärda med det är såklart att tidigare säsonger har Sevilla varit ett lag som hängt med i toppen av tabellen vilket de är en lång väg ifrån just nu. Detta samtidigt som Barcelona flyger med 15 segrar på sina 17 senaste totalt sett och då endast Inter och Bayern München hållt dem mållösa sedan deras ligapremiär mot Valladolid i augusti.

7. Real Sociedad – Valladolid1X

Fortsatt under radarn smyger Real Sociedad med strax bakom toppduon och den stora anledningen till det är ju det faktum att baskerna hittat rytmen i defensiven igen. Sju hållna nollor och blott två insläppta på de nio senaste tävlingsmatcherna bådar gott och med den tryggheten behöver det inte vara så värst produktivt i andra änden. Här kommer offensiven sättas på prov då Valladolid kommer försöka göra vad de kan med vilka medel som helst för att få med sig en poäng. Krysset ska dock räcka gott och väl som gardering.

8. Girona – Valencia1X

Utöver Sevilla är Valencia tveklöst laget som underpresterat mest den här säsongen sett till bästa möjliga startelva. Något som givetvis varit en faktor i att Gennaro Gattuso nu lämnat Los Che efter förra helgens förlust. Gästerna har efter ny förlust i veckan bara en seger på sina 11 senaste och det är oroande, varpå poängen här kommer hållas hårt i. För trots att Girona är nykomling och bara är två poäng över strecket är dem svårslagna hemma – och lär gilla sina möjligheter till tre värdefulla poäng.

9. Wolfsburg – Bayern München2

Serieledande Bayern München visade inte någon pardon när Mainz fullständigt mosades i cupen i veckan. En typ av statement-seger som fått övriga Europa på alerten eftersom Champions League-åttondelarna stundar. Efter tre raka kryss i Bundesliga som öppnat upp titelstriden är det nu dags att lägga locket på även där mot ett Wolfsburg som släppt in minst två bollar i lagens fem senaste inbördes möten. Bombsäker tvåa!

10. Stuttgart – Werder BremenX2

Efter fyra tunga förluster var Werder Bremen tillbaka på vinnarspåret senast. Detta efter att skytteligaledaren Niclas Füllkrug avgjort med sina två mål. Ett ess i rockärmen som Stuttgart kommer få bekymmer med att hantera, hemmafördelen till trots. De rödvitas samtliga segrar har kommit på hemmaplan hittills men att de släpper in nästan två mål per match i snitt precis som ifjol fortsätter vara ett stort problem. Räcker till max en pinne här?

11. Marseille – Nice1X

Likt matchen mot Lille blev också den mot Lens senast en match där Nice både lyckades hålla nollan och vinna. Vilket är extremt bra betalt sett till chanserna som släpptes till. Marginalerna verkar dock vara på deras sida just nu och vem vet egentligen hur länge turen håller i sig. Mot tabelltvåan Marseille som inte gett upp hoppet om ligatiteln än blir det givetvis ingen lätt match och det ska nog mycket till för att Nice ska lämna planen med en ny 1-0:a. Krysset rensar dock rejält så en gardering är trots allt ett måste.

12. Gent – Genk2

Missräkningen senast i ligan å ena sidan går det inte att komma ifrån att Genk stormar vidare mot ligatiteln helt på egen hand. Något som är av högsta prioritet eftersom det bara är ligan som återstår och det gått fyra år sedan den senaste titeln. Mot ett Genk som förlorat samtliga matcher mot den överlägsna topptrion i ligan, utan att göra mål dessutom, får spikvärdet anses riktigt bra. Genk har trots allt vunnit 17 av 18 matcher de tagit ledningen i såhär långt!

13. PAOK – OlympiakosX

Toppmöte i Grekland där hemmafavören rent historiskt brukar väga tungt. Olympiakos är dock svårslagna och får ändå sägas ha lite bättre kvalitet över truppen som kan fälla avgörandet här. Båda lagen har cupsemi i veckan som kommer vilket också är prioriterat varpå duon mycket väl kan tänkas vara nöjda med delad pott här – som också blivit utfallet i tre av deras fem senaste sinsemellan. En poäng vardera skulle inte vara någon katastrof sett till att de då fortfarande har kontakt med toppduon.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |