Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Torsdag 23/6
Europatipset

TIPS: Europatipset Torsdag 23/6

Publicerat 2022-06-21 23:09

Svenska Division 1 och 2 står i fokus denna torsdag dagen före midsommar och vad vore väl härligare att gå på långledighet med än ett samtal från Svenska Spels vinnarambassadör? Toppmötet i Ettan Södra mellan Ljungskile och GAIS lockar mest på kupongen som dock också ser ett intressant möte allra längst ner hämtat från Isländska Urvalsdeild, vilket är ovanligt just på Europatipset men ack så gemytligt! 

Spelstopp: 14:59 torsdag 23 juni


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Ljungskile – GAIS X
2 BK Olympic – Oddevold 1 X 2
3 Lindome – Trollhättan 2
4 Oskarshamn – Åtvidaberg 1 X 2
5 BK Forward – Vasalund 2
6 Gefle – Haninge 1
7 Hammarby TFF – Sylvia 1 2
8 Friska Viljor – Gottne  1 2
9 Skiljebo – IFK Uppsala 1
10 IFK Hässleholm – Eslöv 1 2
11 Nosaby – Kristianstad 1 2
12 Karlslunds IF – IF Gauthiod 2
13 Breidablik – KR Reykjavik 1 X 2

svenska spel


Match i fokus: Ljungskile – GAIS

Det vankas tidig titelfinal i Division 1 Södra där nuvarande serieledaren GAIS ska försöka fortsätta hålla tabelltvåan Ljungskile bakom sig, i sin jakt på att ta sig tillbaka upp till Superettan på första försöket. Med tanke på deras framfart hittills och att dem var här och vann senast dem spelade i samma serie är det inte omöjligt att göteborgarna lämnar med samtliga poäng även denna gång.

Ljungskile lär dock ha sitt att säga om det då dem är ett av fyra lag som ännu inte förlorat på hemmaplan. Dem har dessutom också en trupp för Superettan vilket deras säsongsinledning också tydligt understryker vilket gör detta till en väldigt spännande, och förmodad jämn, historia!


Skrällpotential: KR Reykjavik

Den forna isländska dominanten KR Reykjavik har på senare år fått se sig ikappsprungna av såväl den andra huvudstadsklubben Vikingur Reykjavik samt Valur och nuvarande serieledaren Breidablik. Efter seriesegern 2019 stod KR Reykjavik för ett svagare 2020 men slutade trea ifjol, vilket tyder på att dem är på väg att kunna utmana om titeln igen.

Den här säsongen ser 11 poäng svårintagligt ut men kan KR ta revansch på Breidablik här krymper avståndet till överkomliga åtta poäng, som med tanke på att huvudstadsklubben förlorar väldigt sällan skulle kunna räcka långt i slutändan – i alla fall till en ny topp-3. Man ska nog inte heller underskatta det faktum att Reykjavik vunnit här tre gånger i rad och var väl så med i lagens tidigare möte i våras!


Omgångens säkra: Vasalund

Det blev visserligen förlust i förra omgången för Vasalund men ett formstarkt Gävle skulle å andra sidan alltid bli en tuff match. Nu väntar en betydligt mer överkomlig uppgift för ett fortsatt starkt Vasalund när nästjumbon Forward står för motståndet i Division 1 Norra.

Hemmalaget föll för tredje matchen i rad senast mot Sandviken med tunga 0-5 vilket fortsatt innebär att endast jumbon Team TG släppt in fler och gjort färre mål än dem under 2022. Detta är således inte en match man behöver slösa några hoppfulla skrällgarderingar på, då dem är bättre lämpade på andra arenor!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Ljungskile – GAISX

Toppmötet i Ljungskile blir en riktigt spännande match att följa där seriens två bästa lag ska göra upp sinsemellan, båda med Superettan i siktet och båda med kapaciteten att nå dit dessutom. En jämn match är därmed att vänta där utgångskrysset ska kunna stå stadigt! Blir det 0-0 här månntro?

2. BK Olympic – Oddevold1X2

Bakom toppduon i Ettan Södra hittar vi den här duon vilket gör även detta till en form av toppmöte. Ett på förhand jämnt sådant att vänta även här då hemmalaget än så länge bara förlorat en match, medan gästande Oddevold släppt in minst mål av alla. X2 täcker in det mesta som är att vänta vad gäller matchutvecklingen?

3. Lindome – Trollhättan2

Det fortsätter onekligen att gå trögt för Lindome som drog på sig tionde poängtappet på de inledande 13 omgångarna senast. Ett bra läge för gästande Trollhättan, som tillsammans med Oddevold släppt in minst mål hittills, att plocka med sig tre nyttiga poäng hem. Vettig spik!

4. Oskarshamn – Åtvidaberg1X2

Såväl Oskarshamn som Åtvidaberg, med åtta respektive sju förluster inledningsvis, är i så gott som desperat behov av en seger i det här läget. Gästerna har bara en trea hittills under 2022 medan Oskarshamn bara har vunnit en gång sedan de två premiäromgångarna. Spänt och tajt att vänta därmed varpå spikkrysset inte är en dum lösning för att öppna för garderingar på annat håll, men med så fint värde på tvåan utan möjlighet att utesluta hemmasegern åker samtliga tecken med.

5. BK Forward – Vasalund2

Undertecknad sa det redan inför förra omgången när nästjumbon Forward tog emot Sandviken att det börjar dofta degradering ju längre säsongen tar sig. Mot de bättre lagen har Forward svårt att räcka till och Vasalund är onekligen ett av dem lagen i den här serien. Kupongens säkraste spik är ett faktum!

6. Gefle – Haninge1

Visst verkar det som att Gefle börjat komma in i säsongen på allvar och efter den starka derbypoängen i Sandviken har det blivit två riktigt fina segrar som tagit dem upp till andraplatsen. Bäste målskytten Leo Englund har visat fina prestationer vilket är en av nycklarna och även en faktor att väga in här mot ett ojämnt Haninge som inte riktigt står sig mot de bättre lagen i serien än så länge.

7. Hammarby TFF – Sylvia12

Lite från ingenstans har Hammarby helt plötsligt börjat vinna fotbollsmatcher med sitt talanglag, eller är det kanske så att det tagit lite tidatt få ihop gruppen rent taktiskt? Oavsett anledningen är det lika bra att gardera, helst med alla tecken, då ett formstarkt och svårslaget Sylvia gästar, i en match som bör kunna både svänga och ge en hel del mål!

8. Friska Viljor – Gottne12

Så lämnar vi Ettan och beger oss ner ett snäpp i fotbollspyramiden där såväl Friska Viljor som Gottne fått en fin start på säsongen om än inte lika imponerande som toppduon. Här är det precis som ovan möjligen läge att täcka upp med samtliga tecken då ändå Gottne vann här ifjol och har gjort flest mål av alla såhär långt vilket alltid bör beaktas. Samtidigt brukar dessa möten nästan alltid få en vinnare så gaffeln ska räcka gott!

9. Skiljebo – IFK Uppsala1

Det börjar utkristallisera sig ett tydligt toppenskikt där Skiljebo verkar ha bestämt sig för att haka på med fem segrar från sina sex senaste matcher. Lägg därtill att dem inte förlorat vare sig hemma eller borta sedan premiären och detta blir en allt tydligare spiketta på kupongen, mot ett Uppsala som föll senast lagen möttes och dessutom förlorat tre raka vilket inkluderar topplagen Stocksund och Hudiksvall.

10. IFK Hässleholm – Eslöv12

Med sju poäng av nio möjliga och 8-1 i målskillnad från lagens tre senaste inbördes möten, med 4-0 segern i våras en hatt i fjädern, är det ett Hässleholm som får finna sig att vara storfavoriter när bortasvaga Eslöv gästar. Gästerna har dessutom förlorat fyra av sina fem senaste matcher vilket parkerat dem i botten av tabellen vilket gör detta till en tidig spik för många. Slentrianspikar har undertecknad slutat med och plockar därför med tvåan då det alltid händer något oväntat på den här nivån!

11. Nosaby – Kristianstad12

Likt resonemanget ovan fast lite mer underbyggt tar vi oss an den här matchen också den från Division 2. Formsvaga Nosaby har inte gjort särskilt mycket väsen av sig hittills och ska precis som lagens senaste möte inte ha så mycket med segern här att göra, men nu är det å andra sidan hemmaplan som gäller där Nosaby tagit samtliga tre segrar hittills. Krysset är därmed inget dumt skrälltecken sett till att gästerna kryssat flest matcher hittills.

12. Karlslunds IF – IF Gauthiod2

Nu har förvisso Karslund plockat tre segrar från sina fyra senaste matcher men nu står en annan utmaning framför dem. Gauthiod leder rättmätigt serien efter 13 omgångar och visade inte nästjumbon Herrestad någon nåd senast, välbehövligt efter två raka förluster, och med det i ryggen bör gästerna komma med gott självförtroende till den här matchen – också efter att ha vunnit vårens returmöte vilket ger bra spikläge.

13. Breidablik – KR Reykjavik 1X2

Sist ut på kupongen kommer så den isländska toppmatchen där visserligen hemmaspelande Breidablik, med sin offensiva kraft, absolut kan vinna det här både kontrollerat och med något måls marginal extra. Å andra sidan verkar gästerna gilla den här utmaningen och är ett topplag på väg tillbaka. Gör Reykjavik dessutom första målet här blir det spännande att se hur långt det kan räcka, men matchbilden borde i det fallet passa dem tämligen bra!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |