Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 14/1 – 15 nya miljoner extra på 13 rätt!
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 14/1 – 15 nya miljoner extra på 13 rätt!

Publicerat 2023-01-12 23:05

Det är generöst värre när årets andra vecka bjuder upp kupongens 13 matcher. Med 15 miljoner extra i potten denna lördag är det intet för intet som det blir en spännande avslutning på veckan. Inte desto mindre heller då ligaspelet är tillbaka efter förra helgens och veckans cupmöten, med sikte mot fullt pott på 13 rätt. Lycka till!

Spelstopp: 15:59 lördag 14 januari


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Brentford – Bournemouth 1
2 Brighton – Liverpool 1 2
3 Everton – Southampton 1 X 2
4 Nottingham Forest – Leicester 1 2
5 Wolves – West Ham X
6 Bristol City – Birmingham 1 2
7 Cardiff – Wigan X 2
8 Hull – Huddersfield 1
9 Luton – West Bromwich X
10 Middlesbrough – Millwall 1 2
11 Preston – Norwich 2
12 Reading – QPR 1
13 Sunderland – Swansea 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Brighton – Liverpool

Inte helt oväntat satte sig Liverpool i en rävsax till sits genom att tvinga fram ett omspel i FA-cupen mot Wolves. En extra match i ett redan späckat spelschema som sträcker ut en redan påverkad trupp ännu lite till. En energifattig förlust borta mot Brentford dessförinnan synliggör detta ytterligare vilket bör innebära problem här på AMEX Stadium.

Brighton är som bekant ett lurigt lag att möta som alltid har hög potential. Deras spelsätt bör passa nuvarande Liverpool-upplaga särskilt illa med tanke på att gästerna saknar lagkaptenen Virgil Van Dijk i centrallinjen – och fortfarande har problem att riktigt komma rätt in i matcherna eller hålla sig från kostsamma misstag.


Skrällpotential: Wigan

Målsnåla Cardiff var bara minuter från att slå ut Leeds förra helgen och avancera till fjärde rundan i FA-cupen men ett sent insläppt 2-2 mål innebär istället ett omspel vad det lider. Ett jobbigt öde med tanke på att Cardiff hade 2-0 och en besvikelse som det inte är säkert att dem hämtat sig från. Något som öppnar för ett Wigan som alla räknat bort efter den tunga starten klubben fått under Kolo Touré.

Att vända ett så pass sjunkande skepp som Wigan tar tid och deras insats senast mot Luton var ändå så pass hoppingivande att de förtjänar ett tecken här. Cardiff har som bekant gjort minst mål av alla i The Championship och har dessutom inte lyckats vinna någon av de 11 matcher de släppt in matchens första mål i.


Omgångens säkra: Brentford

Precis som Bournemouth fick även Brentford se sig utslagna ur FA-cupen förra helgen. Det var dock ett helt annat stämningsläge i The Bees som fick ge sig mot ett beslutsamt West Ham i en jämn match medan The Cherries blev tagna på sängen av Championship-ettan Burnley.

Med tanke på tidigare form bör det således vara enklare för Brentford att ställa om. Inte minst då de har hemmafansen på Griffin Park i ryggen här där de rödvita faktiskt bara förlorat en hemmamatch i Premier League hittills. Vilket räcker hela vägen mot ligans näst sämsta bortalag!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Brentford – Bournemouth1

Sex raka utan förlust i ligan innebär att Brentford klamrar sig kvar på den övre halvan och med insatser soom 3-1 segern här förra helgen mot Liverpool är det inte svårt att förstå varför. The Bees har hittat en bra rytm för tillfället och måste gilla sina chanser till tre färska poäng mot ett Bournemouth som, utöver sämst målskillnad i ligan, förlorat nio av sina elva senaste matcher i alla tävlingar. Given spik i kupongens sena matchstart!

2. Brighton – Liverpool12

Sett till totalpoängen har inget lag tagit färre poäng borta som hemma som Liverpool och för den som sett ett par av deras matcher under säsongen är det knappast någon skräll. Insatsen mot Brentford var verkligen inget vidare och inte heller första gången The Reds sett idéfattigt och energilöst ut den här säsongen. Nya problem att vänta mot ett Brighton som dem bara lyckats besegra en av fem gånger de senaste säsongerna? Med tanke på matchens karaktär och sevärdhet är detta en mycket lämplig match att gå in med en slant på live!

3. Everton – Southampton1X2

Viktiga poäng står på spel i tabellens bottenskikt och det kommer onekligen märkas när matchen väl visslas igång på Goodison Park. Varken Everton eller Southampton har infriat några förväntningar vilket ligger dem bägge i fatet här, och något som samtidigt gör en helgardering till ett måste. Båda lagen kan vinna här men kanske än mer; definitivt förlora. Med risk att dra för stora växlar på The Saints seger mot Man City i veckan får väl dock ändå gästerna gälla som knappa favoriter trots noll segrar här på de 17 senaste?

4. Nottingham Forest – Leicester12

Tillsammans med Bournemouth har Nottingham ligans sämsta målskillnad och det räcker att titta på förra helgens bortamatch i Blackpool i FA-cupen för att förstå varför. Kanske att Forest ändå hade kvartsfinalmötet mot Wolves, som gav avancemang, i huvudet redan och med tanke på utfallet är det väl förståeligt. Men det försvårar samtidigt saker och ting här och tvingar fram garderingsblocket. Vettig segerchans åt båda håll här dock?

5. Wolves – West HamX

Med ett par dar extra att förbereda sig för den här matchen och avancemanget i FA-cupen i ryggen har West Ham alla möjligheter att bygga vidare på något positivt. Vilket det inte direkt strösslats med för deras del under säsongen. Wolves har visserligen ryckt upp sig något men är fortfarande klart begränsat och har visat de senaste matcherna att de trots allt behövt en hel del hjälp för att nå resultat. Tvåan är således ett gott komplement här men då båda lagen har svårt att vinna matcher för tillfället är krysset alltjämt det mest logiska utfallet.

6. Bristol City – Birmingham12

Efter fyra raka utan seger är det väl ändå hög tid att Bristol City både får utdelning i poängkolumnen och i målprotokollet? Birmingham har sett allt annat än pigga ut de senaste matcherna och blir en lämplig uppgift, i alla fall på pappret. Birmingham har dock vunnit tre raka inbördes möten med Bristol och har trots allt haft nästan två veckor på sig att samla ihop sig på träningsplanen vilket ger skrällpotential.

7. Cardiff – WiganX2

Gästande Wigan har visserligen åkt på ett par rejäla nitar den senaste tiden men visade mot Luton senast för första gången tydliga indikationer på vad Kolo Touré vill få ut av The Latics. Något som känns betydligt mer positivt och spännande än vad Cardiff håller på med som bara marginellt håller dem över strecket och ovan Wigan. Bra läge således för jumbon att börja klättringen!

8. Hull – Huddersfield1

Såväl Hull som Huddersfield passade på att rotera elvorna förra helgen och klokt var väl det sett till läget i tabellen och hur respektive säsong gått hittills. Uttåget där ger möjlighet att fullt fokusera på ligan och det är såklart extra viktigt för nästjumbon Huddersfield – som har en tuff match framför sig mot ett resolut och stundtals skarpt Hull som jagar tredje raka segern i ligan och första på sju matcher hemma på MKM Stadium.

9. Luton – West BromwichX

Med tre raka segrar i ligan har Championship-duon Luton och West Bromwich sett till att hålla kontakt med lagen ovan dem som utmanar om playoff-platserna. Tre viktiga poäng står därmed på spel vilket bör sätta sin prägel på matchen mellan två lag som faktiskt kryssat flest av alla lag i toppen av tabellen. Inte omöjligt med 0-0 sett till gästernas defensiva stabilitet på sistone?

10. Middlesbrough – Millwall12

Det återstår att se hur Middlesbrough hämtar sig från överkörningen Brighton utsatte dem för förra helgen, men nog får de räkna med att det blir en tuff match här. Millwall föll visserligen även dem i cupen men sett till startelvan var det väntat, med Gary Rowetts tydliga fokus på ligaspelet. En utvilad Zian Flemming bör således kunna spela en avgörande roll för gästerna som inte räds utmaningen mot ett övervärderat hemmalag!

11. Preston – Norwich2

För ett av ligans målsnålaste lag kommer en långtidsskada på bäste anfallaren som ett slag i ansiktet och med tanke på den nyfunna optimism som omgärdar Norwich för tillfället innebär detta en fin möjlighet för gästerna. Seger här skulle vara oerhört nyttigt för deras playoff-ambitioner och sätta dem på en bra kurs med gott momentum inför kommande veckor. Kvalitén finns ju där i Pukki bl a, bör väl få träff till slut?

12. Reading – QPR1

Hemmastarka Reading såg till att rotera i FA-cupmötet med Watford men trots en ung elva lyckades The Royals avancera via stabila 2-0. Med svårfångade Andy Carroll i matchform är Reading ett intressant lag att möta och hemma på Madejski Stadium verkar också Reading få en extra skjuts – något ett formsvagt och fortsatt starkt ifrågasatt QPR såklart kommer känna av. Vettig spik!

13. Sunderland – Swansea1X2

Formstarka Sunderland var visserligen illa ute mot Shrewsbury senast men löste till slut segern och avancemanget via två snabba mål. En imponerande styrka såklart och något som gör att de inte ska underskattas. Swansea bör dock gilla sina chanser men har inte råd att vara lika generösa bakåt som varit deras akilleshäl under säsongen. Grejar dem det finns alla chanser att plocka med sig samtliga poäng!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |