Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 18/6
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 18/6

Publicerat 2022-06-16 22:37

Sverige, Norge och Finland står på schemat denna lördag som efter Nations League-uppehållet utgör kupongen när utbudet i övrigt är skralt. Allsvenskan drar som bekant inte igång förrän efter midsommar vilket gör att det allra troligen är färre som spelar den här veckan vilket spännande nog ökar just dina chanser att bli ensam med 13 rätt. För oavsett vilken vecka det är, ensam med 13 rätt är alltid garanterad minst 10 miljoner!

Spelstopp: 15:59 lördag 18 juni


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 GAIS – Vänersbor 1 X
2 Oddevold – Torn 1
3 Trollhätt – Olympic 1 X 2
4 Åtvidaber – Lindome 1
5 Ängelholm – Oskarsham 1
6 BK Forwar – Sandviken 2
7 FC Stockh – IF Karlst 2
8 Vasalund – Gefle IF  1 X 2
9 Sarpsborg – Strömsgod 1 2
10 Kristians – Bodö/Glim 2
11 HJK Helsi – AC Oulu 1 2
12 Ilves – FC Lahti 1 X
13 Seinajoen – Inter Åbo 1 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Åtvidaberg – Lindome

Det är visserligen inte den vassaste matchen på förhand bland utbudet men är ändock av intresse. Klassiska Åtvidaberg har det återigen tufft i Division 1 och är efter 12 omgångar näst sist i tabellen, än så länge fortsatt utan seger hemma på Kopparvallen. Kanske att det är så är dags för ett trendbrott när bortasvaga Lindome nu gästar?

Precis som 2021 års säsong slutade ligger Lindome precis ovan Åtvidaberg i tabellen och precis som i fjol är deras bortafacit riktigt klent. Endast hopplösa Linköping City var sämre än Lindome i bortaspelet ifjol, något som dem verkar ha tagit med sig även in i 2022 med fem förluster av sex möjliga och -19 i målskillnad. Får det jobbigt här?


Skrällpotential: Strömsgodset

Hade det inte varit för en stark respektive svag säsongsavslutning för Sarpsborg och Strömsgodset i höstas hade rollerna i sluttabellen varit ombytta. 2022 har inletts ungefär som föregående år där Strömsgodset gått bättre inledningsvis och framförallt Sarpsborg visat på bristande kontinuitet.

Något som gästerna bör kunna dra nytta av på liknande sätt som när lagen möttes senast om än inte med samma siffror. 0-5 blev det då och även om det finns en hel del mål i Strömsgodset är det nog inte att förvänta sig en riktigt lika ensidig historia denna gång, bortamatch och nytt år som det ändå är. Läge för alla tecken?


Omgångens säkra: Bodö/Glimt

Med tanke på hur säsongen inletts av nuvarande jumbon Kristiansund, som de senaste åren slutat precis bakom topplagen, är det onekligen en på pappret överkomlig uppgift för de tvåfaldiga regerande mästarna Bodö/Glimt. Inte minst nu när dem kan lägga Europa-spelet bakom sig och fullt fokusera på att komma ikapp toppen när dem ska försvara sin titel.

Gästande Bodö har utöver sin högre nivå ett bättre grundspel, som charmat så många och verkligen imponerat sett till de senaste säsongernas spelartapp, vilket dem visat i lagens tidigare möten. 5-0 totalt ifjol och tre raka segrar dessförinnan talar sitt tydliga språk och när Eliteserien nu tar ett omtag är det bara att räkna med att de regerande mästarna växlar upp!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. GAIS – Vänersborg1X

Nu må GAIS vara på väg att gå raka vägen upp i Superettan men gästande Vänersborg har onekligen visat både en och två gånger redan vad dem kan ställa till med. Ljungskile, Olympic, Trollhättan och Falkenberg från toppen av tabellen ar redan fått erfara detta och vem vet hur det hade slutat mot Oddevold utan det tidiga röda kortet. Skrällvarning!

2. Oddevold – Torns IF1

Efter två raka uddamålsförluster är det med ett gott revanschsug som Oddevold kliver in framför hemmafansen för att göra processen kort med Torns IF. Gästerna har förlorat fyra av sina sex bortamatcher hittills vilket är en liknande bortaform som fjolåret inleddes med. Ettan står således starkt här och ska inte behöva någon gardering sett till vad hemmalaget erbjuder när dem har sin dag.

3. Trollhättan – BK Olympic1X2

Inget lag har hittills släppt in färre mål än Trollhättan som tack vare det, då dem inte gör särskilt många mål framåt, hakar på tabelltoppen. Detta är således ett toppmöte då även Olympic stått för en stark inledning av säsongen med blott en förlust och ett offensivt facit värdigt ett topplag. Alla tecken streckas därmed men kanske att utgångskrysset kan vara lämpligt för den som vill snåla med garderingar!

4. Åtvidaberg – Lindome1

Nog är det svårt att vinna fotbollsmatcher om man inte gör mål särskilt ofta det säger sig självt, och för Åtvidaberg har det varit en ständig akilleshäl. Men visst borde det kunna lossna när bortaklena Lindome gästar, ett Lindome som släppt in 33(!) mål redan varav 19 på sina sex bortamatcher hittills. Vettig spik!

5. Ängelholm – Oskarshamn1

Med blott en seger på sina 10 senaste matcher, mot jumbon Malmö, är det knappast med något vidare självförtroende Oskarshamn reser till Ängelholm denna eftermiddag. Hemmalaget är ett av fyra lag som ännu inte förlorat hemma och då dem spelar en betydligt mer offensiv fotboll där än borta riskerar detta att rinna iväg när första målet väl kommer mot ett Oskarshamn som bara vann tre bortamatcher 2021.

6. BK Forward – Sandviken2

Nykomlingen Forward har än så länge inte visat tillräckligt för att lura någon om att dem kommer börja klättra i tabellen inom en snar framtid. Tvärtom börjar nog allt fler bli övertygade om att dem får ta kliver tillbaka till tvåan innan den sista omgången är spelad. Mot ett formtoppat och högkvalitativt Sandviken som jagar sin plats i Superettan kammar hemmalaget noll och ingenting.

7. Stockholm Internazionale – IF Karlstad2

Ska det bli tredje gången gillt då äntligen för undertecknad när Karlstad går in i en match som favorit? Spiktvåan föll mot såväl Sylvia som Hammarby TFF men nu är det väl ändå på tiden att den hittar hem? Efter storförlusten senast lär värmlänningarna vara bra sugna på att visa sig från sin rätta sida och vad passar väl då bättre än en formsvag nykomling!

8. Vasalund – Gefle1X2

Toppmöte i Norrettan där Gefle får ses med goda chanser till poäng trots bortaplan. Senast mot Sandviken stod man upp bra precis som undertecknad förväntade sig och en ny sådan prestation här mot Vasalund kommer räcka långt. Hur långt återstår att se men alla tecken streckas fortast möjligt då detta kan gå åt vilket håll som helst.

9. Sarpsborg – Strömsgodset12

Lockad som man ändå är av att strecka X2 är det ändå lite för osäkert med norsk fotboll för att helt våga sig på att bortse från hemmalaget som visserligen har sina dalar men likväl också toppar. Med den bristande kontinuiteten i åtanke och gästernas bedrövliga bortafacit från fjolåret är det således läge för en klassisk gaffel!

10. Kristiansund – Bodö/Glimt2

Jumbon mot de regerande mästarna ska väl bara kunna sluta på ett sätt? Visst brukar hemmalaget återfinnas högre upp i tabellen och visserligen har Bodö fått en tyngre start på säsongen än förväntat, men här bör det kunna bli tydligt att det ändå är skillnad lagen emellan – precis som deras tidigare inbördes möten indikerat. Dessutom, Kristiansund gör ju inga mål?!

11. HJK Helsingfors – AC Oulu12

Raskt byter vi Norge till Finland där klassiska storlaget och dubbelt regerande mästarna HJK absolut ska lösa minst en poäng mot fjolårets nästjumbo som med nöd och näppe höll sig kvar i högstaligan. Denna säsong har visserligen sett bättre ut för Oulu inledningsvis, men en normal dag räcker man inte till vilket oddssättningen också påtalar. Men har väl HJK lärt sig läxan från sist lagen möttes? Med 10 miljoner till en ensam kupong drar vi till med en fräckis här och håller tummarna!

12. Ilves – FC Lahti1X

Ifjol var Illves ett av seriens bästa hemmalag och det brukar, precis som i Allsvenskan, kunna räcka långt. Dem har fortsatt på det spåret såhär långt under 2022 med nio av 12 inspelade poäng framför hemmafansen. Med en jämn match att vänta likt lagens tidigare möten är alla tecken att föredra, även om hemmasegern här lämnas ensamt med utgångskrysset vilket säkrar upp tillräckligt.

13. SJK – Inter Åbo12

Sist ut på kupongen hittar vi en av de matcher som på förhand ser allra svårast ut vad gäller att hitta en klar favorit. Det finns således inte många andra alternativ än att plocka med samtliga tecken men då båda lagen väldigt sällan kryssar, vilket var fallet även ifjol, går det verkligen att gå på sannolikheten här och tro att ett lag inte kommer upp i nivå just idag.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |