Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 23/7
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 23/7

Publicerat 2022-07-22 12:20

Tack vare en favorittung omgång förra helgen blev det ingen utdelning på 11 och 10 rätt. Således finns det extra pengar i potten den här lördagen, 7 miljoner för att vara mer eller mindre exakt, som är en fin liten mix av matcher stort som smått. Den sista kvartsfinalen i damernas EM, nykomlingsmötet i Helsingborg och det allsvenska toppmötet på Hisingen är tre goda exempel att se fram emot. Noterbart är att de fem sista matcherna från Sverige spelas under söndagen. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 15:59 lördag 23 juli


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Frankrike – Nederländerna 1
2 Mjällby – Degerfors 1 2
3 J-Södra – Dalkurd 1
4 Rosenborg – Tromsö 1
5 Bodö/Glimt – Jerv 1 X
6 AC Oulu – IFK Mariehamn X 2
7 VPS – FC Haka 2
8 FC Zürich – Luzern  1
9 Helsingborg – GIF Sundsvall X 2
10 Häcken – Djurgården 1 X 2
11 Kalmar – Elfsborg 1 X
12 Värnamo – AIK 1 X 2
13 BP – Norrby 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Frankrike – Nederländerna

Tack vare Sveriges överkörning av Portugal slapp dem ta sig an storfavoriten Frankrike här. Något som säkerligen också Frankrike sett till de förutsättningar som råder också är glada för. Nederländernas otur fortsätter då det nu står klart att viktige Lieke Martens missar resten av mästerskapet vilket innebär ett lite väl stort ansvar på Vivianne Mediema i offensiven.

Just Mediema har precis återhämtat sig från Covid som hållt henne borta från de två senaste matcherna varpå den fysiska statusen är något oklar. Lägger man därtill Nederländernas tvivelaktiga försvarsspel såhär långt är det gott slagläge för Frankrike med sin fina fart och teknik att nå semifinalen i EM – och en mycket möjlig finaplats.


Skrällpotential: GIF Sundsvall

Även om Sundsvall släppt in klart flest mål såhär långt i Allsvenskan är det ändå en aning märkligt att dem får så pass lite förtroende i nykomlingsmötet. Helsingborg är fortsatt jumbo utan segrar sedan tränarbytet och med två mållösa matcher i rad inger dem knappast något vidare förtroende.

Giffarna var mer förtjänta av den allsvenska platsen ifjol och var också här och vann i höstens möte. Med fyra mål på lagens dubbelmöte ifjol utan att förlora dessutom kan man verkligen inte skriva ner deras chanser att ta samtliga poäng på Olympia även denna gång. Mot de bättre lagen såsom Djurgården, Häcken, Hammarby och Elfsborg räcker dem inte till men detta är en klart överkomlig uppgift.


Omgångens säkra: FC Zürich

Fjolårets ligamästare i schweiziska Super League inledde visserligen den nya säsongen med 0-4 mot topplaget Young Boys, ligatvåa ifjol, men har såklart dubbelmötet med Qarabag som främsta fokus. 2-3 i det första mötet inför hemmareturen är ett överkomligt resultat och det skulle verkligen inte skada att bygga upp förväntningarna med en övertygande seger här framför hemmafansen för att skapa momentum.

Zürich var ligans bästa hemmalag ifjol och hade redan säkrat ligatiteln med god marginal inför de avslutande omgångarna som bl a såg dem förlora hemma mot just Luzern. Gästerna har dock inte spelat sin första tävlingsmatch för säsongen ännu och mot ett Zürich som har matchtempot uppe, och som är klart bättre i grunden, kammar man noll.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Frankrike – Nederländerna1

Med bästa möjliga lag tillgängligt hade detta varit en betydligt jämnare tillställning än vad det nu riskerar att bli. Frankrike är ruggigt bra i planens båda riktningar och gillar såklart sina chanser mot ett skadeskjutet Nederländerna som inte alls övertygat defensivt hittills. Vettig spik således!

2. Mjällby – Degerfors12

Spännande talangen Omar Faraj, till vardags i spanska Levante, har anslutit till Degerfors för att råda bot på måltorkan och nog är det en spännande värvning som mycket väl kan lyfta Degerfors. Gästerna har fått lite väl dålig utdelning mot slutet trots att det sett bättre ut spelmässigt, så när alla klickar i ettan passar vi på att ta med tvåan också och jobba in skrällen!

3. J-Södra – Dalkurd1

I förra hemmamatchen slog J-Södra tillbaka bottenkollegan Östersund. Tre lika viktiga poäng står på spel här i en match som hemmalaget måste vinna för att hålla sitt momentum vid liv och ge sig själva möjlighet att klättra uppåt i tabellen. Och visst har man fina chanser mot ett Dalkurd som förlorat tre raka matcher utan att göra mål och fortfarande är segerlöst på bortaplan?

4. Rosenborg – Tromsö1

Det var rena rama svängdörren i försvaret för Tromsö senast mot Molde och kanske att det märktes att det inte blivit så mycket fotboll de senaste veckorna. En match på en dryg månad gör sitt med matchtempot och det är givetvis en stor anledning till att utelämna tvåan här. Rosenborg är också fortsatt obesegrade hemma där man vanligen är starka vilket Tromsö, som förlorade bägge inbördes möten ifjol, är väl medvetna om.

5. Bodö/Glimt – Jerv1X

De regerande mästarna Bodö är på väg att sätta sig själva i en riktigt knepig sits. Två raka förluster i Champions League-kvalet bådar inte gott inför onsdagens retur och det är såklart fullt fokus på att säkra avancemanget där. Något som ger en liten öppning för lilla Jerv som krigat sig till en pinne borta i Molde redan – och mycket väl kan dra nytta av spelschemat här, något man verkligen kan hoppas på en jackpottvecka som denna!

6. AC Oulu – IFK MariehamnX2

Efter två raka förluster lyckades Oulu vända den negativa trenden genom segern senast men fjolårets nästjumbo, som klarade kontraktet med nöd och näppe, kan ändå inte ropa hej ännu. Målfarliga Mariehamn må visserligen släppa in mål i tid och otid men har ett inbördes övertag på hemmalaget efter att ha vunnit bägge möten ifjol. Lite väl många kryss hittills för gästerna gör dock att garderingar välkomnas allteftersom plånboken tillåter!

7. VPS – FC Haka2

En målmässigt svängig historia är att vänta här där nykomlingen VPS, med tre förluster på sina fyra senaste, fortsätter att bjuda på lite väl mycket i eget straffområde. Gästande Haka släpper också in en del men är samtidigt betydligt mer att lita på och har också revansch att utkräva från lagens tidigare möte i våras. Trevlig chansspik således!

8. FC Zürich – Luzern1

Med två tävlingsmatcher i benen redan och ett gynnsamt utgångsläge inför kommande Champions League-retur finns det inte mycket att spara på för de hemmastarka regerande mästarna här. Luzern slutade näst sist ifjol och lär hålla till i botten även den här säsongen vilket den här matchen verkligen kan tydliggöra och till rådande odds och streckfördelning är det bara att hugga.

9. Helsingborg – GIF SundsvallX2

Övervärderade Helsingborg har visserligen hemmafördel här men kommer inte bara kunna hämta segern utan motstånd. Giffarna må ha mycket kvar att jobba på i defensiven men detta är knappast en uppgift som skrämmer varpå en poäng är nog så realistiskt. Till rådande streckprocent och odds är det dock bara att jobba in bortasegern på samma sätt som i höstas!

10. Häcken – Djurgården1X2

Efter en imponerande seger borta i Kroatien i torsdags och strålande form även hemma i Allsvenskan går det såklart inte att räkna bort Djurgården på konstgräset på Hisingen. Men ett hårt matchande och rätt skralt bortafacit hittills bör kunna synas av Häcken vars skyttekung Jeremejeff fortsätter leda dem framåt. Alla tecken åker med för säkerhets skull men med tanke på Djurgårdens inbördes facit de senaste åren är spikkrysset ingen dum lösning.

11. Kalmar – Elfsborg1X

Precis som väntat fick Elfsborg en riktigt tuff match borta i Molde där de gulsvarta inte hade något egentligt svar på en sprudlande hemmaoffensiv. Efter 0-3 borta mot Hammarby dessförinnan är det således ett stukat Elfsborg som åker till Guldfågeln Arena för att ta sig an ett Kalmar som allra rimligen bör få utdelning snart. Dock är inte hemmalaget att lita på ännu och krysset är således fullt gångbart.

12. Värnamo – AIK1X2

Inte bara Elfsborg hade det tufft ute i Europa utan även AIK gjorde saker och ting väldigt komplicerat inför returen nästa vecka. Underläge 2-3 gör såklart att den här matchen kommer olägligt, och med tanke på vad Värnamo lyckades åstadkomma hemma mot Hammarby när det passade Bajen illa är detta en fin liten skrällmöjlighet att jobba in. Värnamo har som bekant också bara förlorat en hemmamatch hittills och bör kunna överraska här!

13. BP – Norrby1

Målsnåla Norrby har en tuff uppgift framför sig mot topplaget BP som ännu inte förlorat på hemma på Grimsta i Superettan. Gästerna har inte varit särskilt lyckosamma på denna arena de senaste åren och har hittills bara tagit sex av 18 poäng i bortaspelet. Med hemmalagets form i åtanke känns således ettan helt klart rimlig att spika.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |