Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 26/3
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 26/3

Publicerat 2022-03-25 20:15

Under landslagsuppehållet är det endast de lägre divisionerna som fortsätter som vanligt och det är således en annorlunda kupong denna femte vecka av Tips-SM än tidigare. Sex matcher hämtas också från den internationella scenen där flera redan VM-klara nationer träningsspelar vilket alltid är speciellt och läge för garderingar. Ovissa League One liksom League Two som bidrar med sex respektive en match kräver också en och annan gardering varpå omgången med stor sannolikhet går åt ett av två håll; full pott eller blygsamma sex rätt. 

Spelstopp: 15:59 lördag 26 mars


svenska spel


Match i fokus: Nederländerna – Danmark

Redan VM-klara duon Nederländerna och Danmark gör upp i en på pappret intressant vänskapslandskamp som såklart lägger stort fokus på Christian Eriksens comeback i den danska landslagsdressen. Mittfältaren har precis kommit tillbaka i matchform efter sin långa frånvaro sedan kollapsen i EM-slutspelet och har visat fina moment i sitt Brentford de minuter han spelat i Premier League.

Danmark som imponerade stort i kvalet även utan Eriksen, vilket följde på ett än mer imponerande EM, är således en fin joker mot ett Nederländerna som ser ut att testa en hel del nya spelare. Välbehövligt för att vässa truppen ytterligare inför vinterns mästerskap sett till att dem inte riktigt räckte breddmässigt i sommarens EM. Kvalitet finns det gott om ändå för att vinna här men kanske att det blir lite för många ändringar ändå?


Skrällpotential: Plymouth

Sett till både form- och ligatabellen är det ytterst märkligt att Plymouth spelas till ett så pass högt odds som marknaden nu ligger. Något som också brukar återspeglas i streckfördelningen när svenska folket ska säga sitt, där hemmafördel framförallt i dessa lägre divisioner tenderar att övervärderas. Ipswich är visserligen svårslaget hemma men mot ett formstarkt Plymouth som har uppflyttningen i sikte blir det tufft.

Plymouth har exempelvis vunnit 10 av sina 12 senaste ligamatcher varav dem hållt nollan i åtta raka, samtidigt som dem varit en stabil faktor även offensivt. Lagets skyttekung Ryan Hardie kommer till den här matchen med poäng, 4+1, i fem av sina sex senaste starter vilket tagit hans totala poängproduktion till 21 på 31 matcher – att jämföra med Ipswichs dito Macauley Bonne som endast gjort 3+2 på sina 26 senaste matcher.


Omgångens säkra: Sheffield Wednesday

Hemmastarka Sheffield Wednesday fortsätter att hålla jämna steg med övriga runt playoff-platserna och åtta segrar på sina 12 senaste är än så länge tillräckligt bra för att hålla dem som en av huvudfavoriterna för att orka när upploppet nu nalkas. Dock är det kommande två matcher som verkligen bevisar om Sheffield pallar för trycket; mot bortasvaga Cheltenham och formsvaga AFC Wimbledon.

Bägge dessa spelas framför hemmafansen på Hillsborough och där har bara serieledande Rotherham samt mesta målgörarna hittills Oxford plockat tre poäng i ligan. När agnarna nu skiljs från vetet gäller det således för Sheffield att bibehålla stabiliteten och plocka nödvändiga sex poäng i playoff-striden med början mot ett Cheltenham som är fast i mitten av tabellen.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. England – Schweiz1X

Som en av få förberedande matcher inför VM-slutspelet i vinter är det knappast optimala förutsättningar som England kommer till spel här. Flera spelare saknas antingen på grund av skada eller dålig form varpå det ser ut att kunna bli både en och annan debutant i hemmalaget. Något som kan passa svårslagna Schweiz, som gjorde ett fint EM, även om det ska mycket till för att besegra England på Wembley. Krysset räcker för den försiktige?

2. Nederländerna – Danmark12

Trevlig tillställning att vänta mellan EM-jokern Danmark som också varit en oerhört pigg fläkt i VM-kvalet. Nederländerna må ha något bra på gång och kan också lita på sina bärande spelare Virgil Van Dijk, Memphis Depay och Giorginio Wijnaldum här, men träningsmatch som det ändå är går det att ställa sig tveksam till huruvida hemmalaget är

3. Finland – Island1

Med minsta möjliga marginal missade Finland andraplatsen bakom Frankrike som istället gick till Ukraina men trots allt kan Tim Sparv och Co ta med sig mycket gott från 2021 rent fotbollsmässigt. Island däremot har haft det tuffare och det främsta kvittot på det är väl att dem bara lyckades slå lilla Liechtenstein i sin kvalgrupp och inte hade något att hämta i det Nations League som föranledde VM-kvalet. Bra spikvärde!

4. Irland – Belgien2

Uttåg i kvartsfinalen av EM mot Italien och förlust mot samma motstånd även i matchen om tredjepris i det efterföljande Nations League. Ja nog är VM 2022 sista chansen för denna generation spelare att göra något med landslaget efter att ha varit upphaussade i varje mästerskap sedan 2012. Nu är man förvisso där efter ett stabilt kval utan att glänsa varpå förbundskapten Martinez valt att plocka ut spelare med max 50 landskamper att ges chansen att visa upp sig. Nog tar dem den?

5. Spanien – Albanien1

Det är en fin mix av erfaret och lite yngre förmågor i den spanska landslagstruppen precis som var fallet också i EM. Spanien visade där återigen att man under Luis Enrique är en favorit att stå bakom, med deras patenterade possession-baserade spel en dominant och framgångsrik faktor. Albanien har således inte mycket att sätta emot här och bli inte förvånade om detta slutar med ett par måls marginal mot noll.

6. Tyskland – Israel1

Sett till hela kvalspelet var Tyskland, som fått en nystart med tidigare Bayern München-managern Hansi Flick, den kanske mest övertygande av giganterna. Die Mannschaft stoltserar med näst flest gjorda mål, näst bäst målskillnad och flest tagna poäng. På hemmaplan mot ett Israel som släppte in 21 mål på 10 kvalmatcher i sin grupp bör tyskarna kunna fortsätta i samma fina hjulspår och ta åttonde raka segern under Flick.

7. Ipswich – PlymouthX2

Tack vare den senaste tidens fina form är Plymouth bara ett par segrar ifrån att säkra playoff-platsen. Ipswich däremot måste i princip vinna samtliga sju matcher för att ta sig in i topp-6 och samtidigt ta sig förbi minst två lag, något som såklart blir svårt. Mot ett defensivt stabilt Plymouth som dessutom har sin bäste poängspelare i fin form streckas detta från höger men krysset ligger nära till hands då Ipswich är svårslaget hemma och även dem sällan släpper in mål!

8. Accrington Stanley – Gillingham1X

Gillingham fortsätter att ta poäng i botten av tabellen men lyckas ändå inte skapa någon större marginal till lagen nu under strecket. Mållösa ur fem av sina sju senaste spelar såklart en stor roll och mot ett hemmastarkt Accrington blir segern i allra högsta grad svårlöst. Samtliga av Accringtons sju senaste segrar har kommit hemma och med blott en förlust på sina 11 senaste framför hemmafansen streckas detta från vänster.

9. AFC Wimbledon – Cambridge United12

Det ska väldigt mycket till för att Cambridge ska dras in i bottenstriden och dem kan således slappna av något under resterande åtta matcher av säsongen. Fyra förluster på de fem senaste tyder också på att dem på sätt och vis checkat ut i alla fall när omständigheterna blir jobbiga, vilket dem blir här i Wimbledon. Hemmalaget slåss för sin överlevnad och kommer fortsätta med det tills dem bryter sin negativa trend, som nu är uppe i 19 raka utan seger!

10. Doncaster – Charlton12

Med 21 poäng kvar att spela om har tiden nästan runnit ut för nästjumbon Doncaster som har hela ligans sämsta målskillnad, häpnadsväckande -45 vilket bara jumbon Crewe är i närheten av. Endast Morecambe har släppt in fler mål också än The Dons även om en klar majoritet av både förluster och insläppta mål kommit på bortaplan. Hemmafördelen bör således spela in här mot ett Charlton som i teorin säkrat kontraktet efter två raka segrar.

11. Sheffield Wednesday – Cheltenham1

Inget lar har hittills förlorat färre hemmamatcher i ligan än Sheffield och då endast Plymouth släppt in färre mål i hemmaspelet ska ettan hitta hem tämligen enkelt här. Cheltenham bara vunnit tre bortamatcher hittills och på åtta matcher mot nuvarande topp-9, som fortfarande har chans på playoff-platserna, har det blivit fem förluster och tre kryss och nykomlingen fortsätter att släppa in en hel del mål vilket lär bli ytterligare ett par adderat här!

12. Shrewsbury – Lincoln1X

Båda lagen bör väl ha gjort tillräckligt den senaste tiden för att slippa oroa sig för lagen under dem i tabellen men det är samtidigt Shrewsbury som stått för rubrikerna. 5-0 segern mot Morecambe följdes upp av 3-0 mot självaste Rotherham senast, femte hållda nollan på de sex senaste ligamatcherna, vilket inger förtroende att dem kan rida vidare på nuvarande momentum någon match eller två till!

13. Port Vale – Sutton United1X

Med lagens läge i tabellen i åtanke och det faktum att hemmafördelen spelar en stor roll här är det bara att börja teckna från vänster till höger så långt pengarna räcker. Sutton som fortsatt har en hel del frågetecken över spelare i truppen har dock bara vunnit två av sina tio senaste bortamatcher. Port Vale å andra sidan har sju raka utan förlust hemma på Vale Park där dem tagit poäng av toppduon Exeter och Forrest Green nyligen!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |