Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Söndag 26/6
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Söndag 26/6

Publicerat 2022-06-25 12:23

Med 10 miljoner garanterat till den som är ensam med 13 rätt är det med spänning som Allsvenskan drar igång igen efter uppehållet. Med det i åtanke är det också läge för att ta med några skrälltecken här snarare än på Topptipset då dem betalar sig bättre här denna underliga Stryktipssöndag. Topptipset som skuggar veckans Stryktips-kupong rundas av med ytterligare fem matcher från Norge där två superfavoriter står som hemmalag. Läge att plocka med i alla fall en dunderskräll bara för att?

Spelstopp: 14:59 söndag 26 juni


svenska spel


Match i fokus: Hammarby – Häcken

Nu är Allsvenskan visserligen bara en tredjedel in på säsongen men likväl var det få som trodde på detta utgångsläge inför omstarten såhär efter landslagsuppehållet. Häcken i topp, med flest gjorda mål dessutom, och Hammarby med seriens hittills snålaste defensiv är fortfarande oväntat men gör samtidigt detta oerhört intressant.

Med tanke på båda lagens vana på konstgräs och det faktum att Hammarby precis i dagarna sålt av unge stjärnskottet Williot Swedberg är det svårt att se hemmalaget helt blåsa gästande serieledarna (!) av banan på Tele2. Det bör således kunna bli en jämn match här som blir än mer spännande såklart om Häcken gör första målet. Och vem kommer troligen göra det?


Skrällpotential: Mjällby

När ett vanligen hemmastarkt Mjällby nu laddar upp inför omstarten av serien är det tveklöst med gott hopp om poäng när Norrköping gästar. Ett Norrköping som hade problem i bortaspelet ifjol och som inte heller övertygat på resande fot denna säsong heller, och nog kan få en tämligen tung sommarperiod också innan truppen helt är på plats.

För det ryktas än hit och än dit om spelare som ska in vilket är ett tydligt tecken på att Norrköping i nuläget inte har en trupp för att utmana om topp-6, utan snarare får ’finna sig i’ att hålla till på Mjällbys lite mer anonyma nivå i mitten av tabellen. Ett utgångsläge som dock passar hemmalaget betydligt bättre och som dem framförallt är mer bekanta med. Bra slagläge framför hemmafansen!


Omgångens säkra: Djurgården

Även om inte Djurgården lyckats spräcka bortanollan ännu i seriespelet är det bara en tidsfråga innan första trean kommer. Vad passar väl bättre än en tämligen blek nykomling som inte riktigt har koll i defensiven när matchförberedelserna pågått såhär länge, och det finns så många hungriga spelare som bara längtar efter att få sätta ett par bollar i nät?

För nog kommer det bli en del mål här och säkerligen ett par från gästande Djurgården med tanke på den offensiva potential dem besitter. Särskilt också då Sundsvall som bekant släppt in mål på löpande band hittills och spelmässigt haft det svårt att mäta sig med de bättre lagen hittills!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Hammarby – Häcken1X2

Ovisst toppmöte kräver sin gardering och med tanke på utgångsläget, underlaget och att det är precis efter uppehållet motiverar helgarderingen till fullo. Undertecknad kommer att jobba in Häcken för första gången den här säsongen, låt oss se om det blir den sista!

2. Degerfors – AIK2

Med garderingar bättre behövandes på annat håll, borta i Norge t ex, sätts tilltro till att AIK löser detta med en klassisk 1-0:a. Defensivt ska detta inte vara några problem och får dem bara in bollen ska detta kunna kontrolleras hem, allra särskilt så länge dem har tätkänning. Vettig spik!

3. Mjällby – Norrköping1X

Med naturgräset på sin sida som en tydlig hemmafördel knappar vi in Mjällby som omgångens stora skräll i Allsvenskan. Norrköping brukar inte trivas alls lika bra borta som hemma och har blivit överraskade av Mjällby tidigare, precis som också Djurgården blev i premiären. Fin skrällpotential!

4. Sundsvall – Djurgården2

Hur man än vänder och vrider på den här matchens förutsättningar går det likväl inte att landa i något annat än att Sundsvall kommer få oerhört svårt att hänga med här. Djurgården må inte vara seriens mest effektiva lag men med lite bättre produktivitet mot slutet och en hungrig Victor Edvardsen ska det i alla fall räcka till första bortasegern för säsongen – ett måste om titelutmaningen ska tas på allvar?

5. Dalkurd – AFC Eskilstuna1X2

Vi har gått igenom det mer utförligt på Topptipset-kupongen där det konstateras att om det är något lag av dessa två som borde ha kvalitet nog att hitta ett avgörande är det Eskilstuna. Nykomlingen Dalkurd har dock tagit sina två segrar hittills framför hemmafansen och nog kan dem överraska såhär i omstarten, med lite pigg energi och beslutsamhet?

6. Team TG – Sollentuna2

Ingenting, och då menas absolut ingenting, talar för att Team TG ska ha någonting med någon seger här att göra. Målskyttet fortsätter att gäcka dem och förlusterna har mer eller mindre staplats på hög, något ett ungdomligt och ambitiöst Sollentuna såklart kommer försöka dra så mycket nytta av som det bara går.

7.  Täby – IF Karlstad2

Om inte Karlstad lyckas lösa detta går det nog att utse dem till säsongens spöklag, en titel man som tippare vill att så få lag som möjligt ska inneha. Vinner inte gästerna här är det nog också dags för dem att sänka ambitionsnivån som höjde taket ifjol och lägga en mer realistisk ribba framöver. Make-or-break med andra ord!

8. Ham-Kam – SarpsborgX2

Nykomlingen Ham-Kam som imponerade stort i Division 1 ifjol har verkligen inte gjort bort sig i återkomsten till högstaserien. Tvärtom har dem visat sig svårslagna och med potential att överraska de flesta vilket, sett till hemmafavören här, mycket väl kan bli fallet återigen. Svenske Stefan Billborn har visserligen fått bra effekt i Sarpsborg och gästerna bör vinna detta, men för säkerhets skull plockas krysset med som backup.

9. Bodö/Glimt – Ålesund1X

Det verkar onekligen som att de regerande mästarna Bodö/Glimt växlat upp nu under sommaren efter en tämligen sval inledning av seriespelet. Och när dem är på topp är dem tveklöst landets bästa lag om än inte kanske fullt så överlägsna som tidigare, vilket inte är konstigt sett till spelaromsättningen de senaste åren. Mot ett offensivt potent Ålesund kan det dock bli problem om hemmalaget visar lite för mycket underskattning varpå krysset åker med.

10. Molde – Jerv1

Utöver Bodö är Molde utan tvekan landets bästa fotbollsklubb de senaste åren och med bra spel, god ekonomi och många rätt beslut har dem kopplat ett bra grepp om tabelltoppen överlag. Mot ligans nuvarande jumbo som inte visat särskilt mycket till kapacitet mot de bättre lagen ska ettan vara odiskutabel och garderingar här känns således helt bortkastat.

11. Sandefjord – TromsöX

Precis som ifjol tillhör Tromsö lagen som kryssar allra oftast i Eliteserien och precis som ifjol tillhör Sandefjord ett av de mest ojämna lagen. Som bäddat för att ta med alla tecken för den som har råd med andra ord. Gästernas förmåga att få med sig poäng oavsett motstånd ligger dock lite för bra till för att singelstrecka utgångskrysset!

12. Strömsgodset – Lilleström12

Nykomling ifjol med bravur och som säsongen 2022 inletts kan man verkligen fråga sig var taket väl går för Lilleström som är det fortsatt enda hittills obesegrade laget. Tvåan streckas således först här men hemmalaget är i starkt behov av en rejäl rekyl efter två tunga nederlag och man får inte glömma bort att Strömsgodset var svårslaget hemma ifjol där dem också plockade åtta av sina totalt nio segrar. Garderingsläge!

13. Vålerenga – Odd BK12

Om en tabellposition i de nedre regionerna varit väntat för Odd den här säsongen är det desto mer oväntat att Vålerenga nätt och jämnt nått tvåsiffrigt poängsaldo efter 11 omgångar. Defensiven har varit ett bekymmer och det gör också att den mycket troliga hemmasegern måste garderas upp, än mer med tanke på att gästerna vann här med klara 3-0 ifjol. Bra skrällpotential!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |