Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 1/6
Topptipset

TIPS: Topptipset 1/6

Publicerat 2021-06-01 11:40

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de går för. En match från Baltiska Cupen, en från Brasilianska Cupen och två seriematcher från Sverige gör raden komplett. Vi kör!

Spelstopp: 17:59

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Polen – Ryssland   1

Sveriges kommande EM-motståndare Polen laddar med kamp mot Ryssland där de historiska konnitationerna inte saknas. Polackerna har en spännande mix av gammalt (Robert Lewandowski som nyligen slog målrekord i Bundesliga) och ungt (Jakub Moder som gjort mamma stolt efter en bra debutsäsong i Premier League). Räkna med Örnarna i EM. Ryssarna var inte bra i Nations League och har inlett VM-kvalet sådär. Bortsett Aleksei Miranchuk, Denis Cheryshev och Fyodor Kudryashov är det enkom ryska klubbadresser hos besökarna som kanske kan klara ett kryss men inte mer.


2. Kroatien – Armenien   1

Fem raka segrar för Armenien låter mycket, men en närmare titt på motståndet förklarar sviten; Georgien, Nordmakedonien, Liechtenstein, Island och Rumänien är inte Portugal och Frankrike. Dessa har kroaterna torskat mot de senaste åren, men lagom till VM-kvalet har “Vatreni” vaknat till liv igen. Många av storstjärnorna som kapten Modric och Ivan Perisic från VM-silvret 2018 är kvar, och kryddas nu med nya förmågor som Lilles Domagoj Bradaric och Osasunas Ante Budimir. Slaverna går in i EM som dark horse, och i Velika Gorica hittar vi en spik lika klar som den kroatiska solen!


3. Slovakien – Bulgarien   2

Blågults andra slaviska motståndare i fotbolls-EM är Slovakien vars lagkapten och tillika fixstjärna är IFK Göteborgs Marek Hamsik. Mittfältaren har dock inte dominerat i vare sig landslaget eller i Allsvenskan, och med två kryss mot ö-nationerna Cypern och Malta har flera frågetecken rests kring Falkarna. Inte sedan 2004 har Bulgarien deltagit i ett stort mästerkap, men även fast kvalet blev ett misslyckande har Lejonen många unga försvarare som är på väg upp. Bolognas Valentin Antonov, CSKA Sofias Ivan Turitsov och Hajduk Splits Kristian Dimitrov är bara tre namn som inger hopp. Den nye tränaren Yasin Petrov behöver en moralseger och kan få den när värdet är som bäst. Inget ska dock lämnas åt slumpen så gardera friskt i Österrike!


4. Nordmakedonien – Slovenien   X

Balkanderbyt i Skopje är Nordmakedoniens första landskamp sedan den unga nationen största fotbollsframgång; 2-1-segern i Duisburg mot självaste Tyskland. 37 år unge Goran Pandev prickade in 1-0, men det var Napolis 16 år yngre mittfältare Elif Elmas som skrev in sig i historieböckerna med sitt kyliga avslut fem minuter före full tid. Österrike, Ukraina och Holland är förvarnade. Slovenien var obesegrade under hela 2020, slog grannen Kroatien i mars innan två plattmatcher följde. Bergsnationen har en stark italiensk prägel som är mer än bara Atalantas Josip Ilicic; Parmas Jasmin Kurtic och Genoas Miha Zajc ger tyngd åt mitten. Vidöppet så smäll på med samtliga tecken direkt.


5. Litauen – Estland   1

Regionalturneringen Baltic Cup går av stapeln för den 19:e gången, och Litauen behöver få en bra start för att detronisera Lettland som vunnit samtliga upplagor av turneringen efter 2010. De gulgröna värdarna har en bättre trupp med spelare i Belgien, Italien, Skottland och Turkiet samt ett psykologiskt övertag; senast esterna segrade i Litauen var förra millenniet, närmare bestämt mars 1999. Gästerna har två tonåringar hemmahörande i Arsenal (Karl Jakob Hein) och Spurs (Maksim Paskotši), men en klubbadress är inte mycket värd när speltiden är noll. För svårt för besökarna när hammaren viner i luften.


6. GIF Sundsvall – Jönköpings Södra   X

GIF Sundsvall har seriens vassaste offensiv. Den meningen hör man inte varje dag, men den stämmer. Patronerna har rakat in tretton bollar där Pontus Engblom och Johan Bengtsson satt åtta av dem tillsammans. Uppe i Norrland släpper dock Giffarna in alldeles för mycket för kunna ta denna kamp med en klackspark. J-Södra bröt en trist svit genom att betvinga bångstyriga Landskrona BoIS. Robin Book visade takter som liknade de senaste årens genom sin dubbelbalja, och med tanke på att de senaste tre inbördes möten bjudit på minst fyra nätkänningar lär mittfältaren få ytor för att måla vidare. Ettan är i skrivande stund väldigt intensivt streckad, och då ska alla tecken ges plats på Norrporten!


7. Vila Nova – Bahia   2

Kontinentbyte och cupspel. Copa do Brasils tredje runda bjuder på kamp mellan Vila Nova från Série B och Bahia från Série A. Bahia har slagit ut på två lag från längre ner i seriesystemet med klara 11-2 på två omgångar. I seriespelet kommer Tricolor från en klar seger mot Santos när yttern Thaciano glänste. Värdarna höll 1-1 mot Botafogo trots en man mindre efter Deivids utvisning, men klasskillnaden lär göra sig påmind i Goiania. X2 täcker upp väl i den jämna tillställningen.


8. Sollentuna – Hammarby Talang   1

Stockholmsderby, om än på lägre nivå än kamperna på Tele2 och Friends, står för dörren. 2016 tog Sollentuna steget upp till Ettan, och har sedan dess etablerat sig som ett medelstarkt, och emellanåt helstarkt, hemmalag. Värdarna har en potentiell målkonstant i Constantino Capotondi som prickat in tre mål på åtta kamper. Hammarbys talanger får inte till det – fyra poäng på åtta kamper är anledningen till att HTFF är tabelljumbo. Olatomi Alfred Olaniyan är hoppet, men försvaret gör de grönvita besvikna gång på gång. Nej, här står sig spiken stark.


Spiken! – Kroatien

Klubbadresserna imponerar och med detta följer goda resultat för kroaterna. Kanske kan Kroatien upprepa succén i den turneringen, men för att öka chanserna för detta krävs en bra uppladdning. Svaga Armenien mosas utan pardon – schackrutig seger!

Skrällen! – Bulgarien

Bulgarerna bygger nytt och verkar satsa på att trygga defensiven först. Slovakien har namnen, men kanske inte så mycker mer än så när allt kommer omkring. Gästerna tar chansen att bygga lite självförtroende inför hösten. Heja Bulgarien friskt humör!

Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


108 rader

1. Polen – Ryssland 1x
2. Kroatien – Armenien 1
3. Slovakien – Bulgarien 1×2
4. Nordmak. – Slovenien 1×2
5. Litauen – Estland 1
6. Sundsvall – Jönköping 1×2
7. Vila Nova – Bahia x2
8. Sollentuna – Ham. Talang 1


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-05-31 09:14

TIPS: Topptipset 31/5

Det ska spelas flera riktigt häftiga fajter under måndagens där kvartsfinalerna från U21-EM givetvis sticker ut lite extra. Härligt med lite landslagsfotboll som betyder något som uppladdning inför EM. Landslagsboll …

Copyright © Fotboll.com 2024   |