Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 16/4
Välj liga

TIPS: Topptipset 16/4

Publicerat 2021-04-15 23:27

Topptipset tar oss med på en rundresa i Tyskland, Frankrike, Sverige och inte minst i England där hela fyra divisioner avhandlas under fredagskvällen. Ett spikkryss letar sig in på kupongen och därtill hittas, i vanlig ordning, ett par fina rensarstreck. Häng på i analysen nedan för att ta del av de sista dragen innan kupongen lämnas in. Väl mött och lycka till!

Spelstopp: 18:59


1. Everton – Tottenham 2

Tuff batalj i avgörande skede för att haka på i Champions League-jakten. “Spurs” tappade ledning (igen!) hemma mot Man United under söndagen och förlorade till sist rättvist med 3-1 efter en svag andra halvlek. Samtidigt spelade “The Toffees” mållöst mot Brighton vilket inte förstärkte chanserna för Carlo Ancelottis manskap att jaga ikapp topplagen. Everton såg dessutom uddlösa ut och var det sämre laget. De senaste prestationerna imponerar knappast men gästerna går heller inte att lita fullt på. Börja från höger men fyll på så mycket plånboken tillåter.


2. RB Leipzig – Hoffenheim 1

Leipzig skuggar Bayern München, fem poäng bakom, och behöver i princip gå rent resterande del av säsongen för att överhuvudtaget göra Bundesliga spännande. Hemmamöte med utcheckade Hoffenheim bör inte grusa den drömmen redan här. Gästerna kommer från en svagare period och har inget att spela för och ställs nu mot sin forna tränare i Julian Nagelsmann. På energidrycksarenan trivs värdarna och vinner allt som oftast, så även här. Ettan är en bomb.


3. Lille – Montpellier 2

I två raka matcher har Lille tagit tre poäng och hållit nollan, först mot PSG och sedan mot Metz, utan att övertyga. Tre poäng skiljer ned till de regerande mästarna tillika nyblivna semifinalisterna i Champions League. Frågan är om serieledarna kan hålla huvudet kallt och fortsätta på inslaget vinnarspår. Montpellier håller en hygglig nivå och är fortsatt på jakt efter en Europaplats efter en period där laget gått obesegrade i 13(!) raka tävlingsmatcher. Hemmalaget bör vara klar favorit men här finns goda chanser till pyspunka. Helgardera!


4. Reading – Cardiff 1

Efter tränarbytet blev Cardiff ett plötsligt topplag, men på slutet har Mick McCarthys mannar tappat farten och ser inte alls särskilt välsmorda ut. Tre raka utan vinst och där inkluderas storförlusten mot Sheffield Wednesday (0-5). Chanserna till playoff-spel är därmed puts väck. Hemmalaget har däremot fortsatt chansen att nå Wembley även om fem poäng upp till Barnsley med fem matcher kvar att spela blir svårt, dock inte omöjligt. Då krävs seger på Madejski Stadium där Reading varit starka den här säsongen. 1X bör räcka långt.


5. Blackburn – Derby X

“The Rovers” fick aldrig säsongen att lyfta och tabellplaceringen är en missräkning sett till lagets prestationer. Blackburn har gjort starka insatser på slutet mot Cardiff, Bournemouth och Wycombe utan att segra. Derby, med Wayne Rooney vid rodret, har heller inte fått upp ångan och är fortsatt inblandade i nedflyttningsstriden. Spelschemat har varit tufft på slutet och de inspelade poängen därefter. Hemmalaget är i grunden ett bättre fotbollslag men saknar för tillfället helt förmågan att vinna. Gästerna är svaga på resande fot och lyckas sällan knipa samtliga poäng. Två formstarka lag utan självförtroende möts på Ewood Park och det luktar kryss lång väg.


6. Peterborough – Northampton 1

Toppen möter botten i League One där värdarna är på god väg att knipa en direktplats till The Championship medan gästerna krigar för överlevnad och nytt kontrakt. Peterborough har segrat i tre av lagets senaste fyra kamper och ser ut att vara vid gott mod. På hemmabana är laget ligans allra bästa med hela 44 gjorda mål och endast 15 insläppta på 19 matcher. Som kontrast är Northampton ligans sämsta bortalag. På slutet har gästerna trots allt höjt sig något och tagit poäng i tre av de senaste fem matcherna. Ettan är högst trolig men rensarkrysset frestar.


7. Crawley – Cheltenham 2

Cheltenham leder League 2 med knapp marginal, och har en match tillgodo på övriga topplag. Vinst här för “The Robins” och avancemanget ser mer eller mindre klart ut. Formen är god efter ett solitt uppträdande på slutet. Därtill är gästerna ligans bästa bortalag. Crawley lyckades besegra Bradford senast efter en tung period. Resterande del av säsongen ska mest avhandlas då laget är ohotat underifrån och som bäst kan klättra max ett par placeringar. Tvåan kan spikas med gott samvete baserat på både motivation och klass.


8. FC Trollhättan – Ljungskile 1

Tredje omgången i Ettan Södra härnäst där ett västgötskt möte tittas till. Bägge lagen inlett med varsin seger och förlust. Ljungskile är ett av seriens nya tillskott efter att ha trillat ur Superettan i fjol. Ett par viktiga kuggar har försvunnit på vägen och det kan bli tufft att ta steget upp redan i år. Trollhättan knep en solid placering i mittens rike i fjol och få experter lär vara av synpunkten att den positionen kommer stärkas radikalt den här gången. Seger borta mot Åtvidaberg var dock starkt och här finns förhoppningar om årets första hemmaseger. Tidigt skede av säsongen medför att ovissheten stiger. Börja strecka från vänster men fyll på så långt lagret räcker.


Spiken! – Leipzig

Emil Forsbergs Leipzig jagar FC Bayern med ljus och lykta och lär gå på full attack hemma mot ett svagt Hoffenheim. Ettan är kupongens säkraste, och tråkigaste, spik.

Skrällen! – Montpellier

Ligue 1:s serieledare har staplat segrar på hög på slutet även om flera av dessa varit oförtjänta. Anfallsesset Jonathan David missar matchen vilket är ett tungt avbräck. Montpellier är starka för stunden och går sällan förlorande ur striden och motivationen lär knappast minska när Europacupspel hägrar.


108 rader

1. Everton – Tottenham 1×2
2. RB Leipzig – Hoffenheim 1
3. Lille – Montpellier 1×2
4. Reading – Cardiff 1x
5. Blackburn – Derby x
6. Peterbor. – Northampton 1x
7. Crawley – Cheltenham 2
8. FC Trollhättan – Ljungskile 1×2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |