Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 27/5
Topptipset

TIPS: Topptipset 27/5

Publicerat 2021-05-27 10:22

En match från den norska ligan får sägas vara Topptipsets höjdpunkt. Molde och Vålerenga är två lag som vill tillhöra toppskiktet av tabellen denna säsong och nu ska de drabba samman på Aker Stadion. Det får inte missas. I övrigt ska bland annat tre stycken kvalfinaler gå av stapeln. Åtta rätt ska hämtas in!

Spelstopp: 18:59

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Molde – Vålerengen  2

Molde har fått en kanonstart på den norska Elitserien och toppar tabellen efter fyra omgångar med tre vinster samt en oavgjord. Så sent som i måndags besegrade Wolff Eikrem och company Rosenborg på bortaplan och kan de blåvita fortsätta på den inslagna vägen är de bra nog att slåss om ligatiteln i höst. Nu kommer Vålerengen på besök till västkusten och även om hemmalaget är inne i en bra period skiljer det inte mycket mellan lagen. Gästerna från Oslo slutade trea i ligan i fjol och trots gubbar som Vidar Örn Kjartansson i fram ser Topptips-spelarna ut att undervärdera bortalaget kraftigt. Täck upp hela vägen och håll tummarna för VIF!


2. Venezia – Cittadella  1

Med en 1-0-seger på bortaplan i söndags har Venezia ett guldläge inför returen att knipa den åtråvärda Serie A-platsen. Francesco Di Mariano blev stor matchvinnare med matchens enda mål tidigt i den andra halvleken och vinsten innebar att “de bevingade lejonen” fortsatt är obesegrade under säsongens absoluta upplopp. Nu ska Serie B-femman försöka hålla ställningarna hemma mot grannen Cittadella och chanserna är goda. Faktum är att hemmalaget inte har förlorat mot sin lokalrival den här säsongen och gästerna har dessutom bara vunnit en av sina åtta senaste matcher på resande fot. Venezia straffar gästerna som måste gå framåt!


3. Toulouse – Nantes  2

Toulouse och Nantes gör upp om den sista platsen i Ligue 1 till nästa säsong. De förstnämnda har nått kvalplatsen genom att sluta trea i Ligue 2 och i den första kvalomgången enkelt besegra Grenoble med 3-0 på hemmaplan. Gästerna blev i sin tur tredje sist i högstaligan, men “kanariefåglarna” var inte långt ifrån att lösa nytt kontrakt. Ledda av Antoine Kombouare vann de gulgröna fyra av sina fem sista matcher och med det i åtanke vill de säkerligen sätta sig i förarsätet direkt här. Tvåan runt 35 procent fungerar som spik.


4. Thun – Sion  1

Två poäng var allting som skiljde mellan Thun och en direktuppflyttning till den schweiziska högstaligan. Nu får de rödvita i stället sikta in sig på att försöka lösa avancemanget via kval mot Sion som slutade näst sist i Super League och med tanke på gästernas usla försvar får chanserna ses som goda. Hemmalagets problem är bara att de har läckt i stort sett lika illa defensivt. Trots en topplacering i Challenge League har värdarna släppt in mer än ett mål per match vilket göra att det här mötet känns vidöppet. “Gubben” blir lösningen när krysset överstreckas.


5. Turkiet – Azerbajdzjan  1

Turkiet har samlat truppen inför fotbolls-em och första testet i uppladdningen mot mästerskapet är en träningsmatch mot Azerbajdzjan. Torsdagens landskamp är en av två innan det bär av mot Rom för grupp-premiären mot Italien och således finns det inte mycket tid till att få ordning på grejerna för förbundskaptenen Gunes. Demontränaren från VM 2002 måste få grejerna på plats direkt och motståndet är tacksamt. Azerbajdzjan har bara vunnit en av sina 13 senaste matcher och på dessa endast gjort fyra mål framåt. Försvarsspelet har dock sett riktigt bra ut, så ett rensarkryss till runt 10 procent är givet för den som har råd.


6. Lidköping – Jitex  X

Efter att i fjol slagits för sina liv i botten ser Lidköpings damer ut att gå en bättre säsong till mötes i år. LFK har efter sina inledande två försluter vunnit tre matcher och spelat en oavgjord, men det ska sägas att de rödsvarta haft marginalerna på sin sida. Gänget från Vänerns strand var bottentippade inför säsongen av en anledning och dras nu med skadeproblem. Med det sagt har Jitex sett bedrövliga ut under säsongsinledningen vilket gör att vi ändå väljer att täcka upp hela vägen.


7. Defensa y Justicia – Independiente del Valle  2

Defensa y Justicia säkrade andraplatsen och avancemang i Copa Libertadores genom att imponerande besegra Palmeiras med 4-3 i förra omgången. Således har argentinarna ingenting att spela för nu mot ett Independiente som i sin tur vill försvara tredjeplatsen och på så sätt få spela vidare i Copa Sudamericana. När lagen möttes i Ecuador för en månad sedan slutade matchen 1-1 vilket knappast gör det enklare att sia om hur det här ska sluta. Tror du på att motivation slår klass kan du börja strecka från höger, men för oss andra är helgarderingen tidig.


8. Flamengo – Vélez Sarsfield  1

Både Flamengo och Vélez har säkrat en plats i Copa Libertadores slutspel, men det är fortfarande öppet om förstaplatsen. De förstnämnda sitter dock i förarsätet med två poängs marginal och det med rätta. Brassarna vann Serie A i vintras och ses även som en av huvudkandidaterna till att ta hem Libertadores-bucklan. Gästerna är långt ifrån ett dåligt lag, men när “Gabigol” är i målform är gänget från Buenos Aires minst ett nummer för små. Ettan i Rio!


Spiken! – Flamengo

Brassarna från Rio vann Serie A i vintras och följde upp det med en vinst i det prestigefyllda distriktsmästerskapet. De rödsvarta är ett av hela Sydamerikas bästa lag för stunden vilket gör att en etta till runt 65 procent får ses som given.

Skrällen! – Vålerenga

Vålerengen förväntades slåss om ligatiteln i Norge den här säsongen, men har fått en halvtaskig start. Spelarmaterialet är det däremot inget fel på och ska Oslo-gänget fortsatt ha chans på guldet krävs uppryckning snarast. Molde är inget lag att ensamt hålla i handen här.


Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


108 rader

1. Molde – Vålerengen 1×2
2. Venezia – Cittadella 1
3. Toulouse – Nantes 2
4. Thun – Sion 12
5. Turkiet – Azerbajdzjan 1x
6. Lidköping – Jitex 1×2
7. Defensa – Inde. del Valle 1×2
8. Flamengo – Vélez Sarsfield 1


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |