Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 20/7
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 20/7

Publicerat 2022-07-18 22:47

Trots att båda AIK och Djurgården inleder sina respektive sejourer i det europeiska cupspelet under torsdagen är det ändå betydligt bättre värde på onsdagskupongen som består av färre storfavoriter. Onsdagens matcher är dessutom också dominerad av matcher från de inledande kvalomgångarna till såväl Champions League som Conference League – toppad med den glödheta kvartsfinalen i damernas EM mellan värdnationen England och Spanien.

Spelstopp: 18:59 onsdag 20 juli


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 England – Spanien 1 X 2
2 Maccabi Haifa – Olympiacos 2
3 Ferencvaros – Slovan Bratislava 1 X 2
4 Dynamo Kiev – Fenerbahce 1 X 2
5 NK Maribor – Sheriff Tiraspol 1 2
6 Botev Plovdiv – APOEL Nicosia X 2
7 Vikingur Göta – Dunajska Streda 2
8 Gottne – Friska Viljor X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: England – Spanien

Värdnationen England gick med tre raka segrar direkt till kvartsfinalen utan omsvep. Visserligen från en lättare grupp än Spanien men ändock med besked, och nog har det börjat infinna sig mästerskapsfeber på riktigt nu. Svåraste testet hittills väntar här och det blir intressant att se hur hemmanationen handskas med ett på förhand favorittippat Spanien.

Spanien hade som sagt en svårare resa hit och det dröjde länge innan segermålet kom mot Danmark i den sista gruppspelsmatchen trots ett tydligt spelövertag. Just bollinnehavet har Spanien ägt i samtliga tre matcher hittills och lär göra det även här, men frågan är hur långt det räcker om det inte skapas mer och ger bättre utdelning än såhär långt?


Skrällpotential: Slovan Bratislava

Det finns egentligen bara en riktig storfavorit rent oddsmässigt och, ju närmare matchstart vi kommer, också vad gäller streckfördelningen. Och sett till lagens första kvalrunda är det lätt att se varför ungerska Ferencvaros med sin hemmafavör ges riktigt goda chanser att säkra en seger i den första delen av dubbelmötet.

Slovakiska Slovan Bratislava skapade dock en hel del i dubbelmötet med Batumi som ställde upp väl defensivt, men här blir det en mer jämn matchbild vilket bör kunna passa gästerna bra. Pressen och initiativet är Ferencvaros att först och främst hantera och det är inte glasklart att dem lyckas med. Gästerna har bra erfarenhet i landslagsmännen Juraj Kucka och Vladimir Weiss som varit med på den här nivån förut vilket räcker långt!


Omgångens säkra: Dunajska Streda

Den slovakiska ligafyran Dunajska Streda fortsätter sin resa i Conference League med en resa till Färöarna vilket såklart inte hör till vanligheterna. Dem gör det med två raka segrar i den förra omgången och en inledande seger hemma i ligaspelet i söndags vilket gett viktigt momentum.

Då dem kommer från en högre rankad liga är det inte konstigt att dem redan före matchstart är klara favoriter men eftersom dem börjar på bortaplan på konstgräset finns det gott värde att hämta. Dem ska hålla en högre nivå då dem matchas mot betydligt högre kvalitet kontinuerligt hemma i Slovakien vilket ska lysa igenom.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. England – Spanien1X2

Tre övertygande segrar och en hel del mål gjorda gör det lätt att övervärdera hemmanationen England här som kommer få svårt med bolltrygga Spanien, inte minst om Spanien får in första målet. Problemet är väl dock vem som ska göra det för Spanien men med tre matcher i kroppen i detta EM med just detta problem är det rimligt att dem snart har en lösning. Bra värde från höger således!

2. Maccabi Haifa – Olympiacos2

Med all den erfarenhet som finns i truppen, och som klubb också i det europeiska cupspelet, är det svårt att se Olympiacos åka ur Champions League-kvalet redan på första försöket. De tvåfaldigt regerande israeliska mästarna Maccabi Haifa kommer dock försöka göra vad dem kan och då främst här på hemmaplan, men visst kommer det bli svårt med tanke på hur dominanta Olympiacos var hemma i Grekland ifjol.

3. Ferencvaros – Slovan Bratislava1X2

Precis som gästerna hade även Ferencvaros det svårt att få in bollen i den första kvalomgångens första match. I returen på hemmaplan fick Ferencvaros dock betydligt bättre utdelning vilket verkar ha prisats in rejält i oddssättningen här. Att slippa favoritskapet på förhand lär passa Slovan Bratislava rätt bra som på intet sätt behöver känna sig underlägsna i dubbelmötet. Löser minst ett kryss här?

4. Dynamo Kiev – Fenerbahce1X2

Vem vet egentligen var Dynamo Kiev står någonstans då laget inte spelat tävlingsfotboll sedan slutet av 2021. Kriget i Ukraina har ställt till det rejält och med idel träningsmatcher under våren blir detta det första riktiga testet på länge mot den turkiska ligatvåan. Men oj som dem väntat på detta tillfälle som tyvärr för deras del inte spelas på hemmaarenan i Kiev. Svårlästa som dem är går det väl inte att räkna bort dem?

5. NK Maribor – Sheriff Tiraspol12

Slovenska Maribor har fått ytterligare en match i benen sedan dubbelmötet med Soligorsk i den första kvalrundan i Champions League. Den matchen är bara att lägga bakom sig då varken prestation eller resultat var något att jubla över. Dock är det ju detta som är deras främsta prioritet, vilket såklart också gäller för gästande Sheriff som ännu inte gått upp på fulla växlar och ska ha bra chans här!

6. Botev Plovdiv – APOEL NicosiaX2

Med två raka förluster hemma i ligan är det knappast med optimala förutsättningar som Botev Plovdid kommer till det här tuffa dubbelmötet med. Gästade APOEL är visserligen inte Cyperns bästa lag men är alltid målfarliga och har dessutom varit ute i Europa flertalet gånger tidigare – och ska kunna dra nytta av att matchas mot bättre inhemskt motstånd på kontinuerlig basis.

7.  Vikingur Göta – Dunajska Streda2

Även om färöisk fotboll är på frammarsch och dem bör kunna dra vissa fördelar av konstgräset är det alltjämt ett dubbelmöte som Dunajska Streda ska lyckas lösa. Hemmalagets centrallinje är väl ålderstiget med tre bärande spelare på 36+ år fyllda, att jämföra med gästerna som har en betydligt mer blandad trupp som dessutom är handplockad efter en tydlig värvningsstrategi – med ambitionen att nå ut i Europa.

8. Gottne – Friska ViljorX

När lagen möttes i den senaste omgången av div 2 Norrland för en dryg månad sedan var det fjolårstvåan Friska Viljor som till slut gick segrandes. Dock var det en nog så jämn historia som Gottne såklart vill ha revansch på då ett oavgjort resultat var mer rättvis sett till matchbilden och chanserna som skapades. Spikkrysset är således inget dumt val vilket möjliggör garderingar på annat håll!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |