Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag 7/12 – Spännande cupfotboll på menyn
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag 7/12 – Spännande cupfotboll på menyn

Publicerat 2022-12-05 20:37

Onsdagen erbjuder ett litet break från fotbolls-VM borta i Qatar och när det nu börjar dra ihop sig där borta är det på sin plats att så sakteliga närma sig vardagen igen. Inom ett par veckor är de stora ligorna igång igen men tills dess får vi nöja oss med damernas Champions League, portugisiska ligacupen, FA-cupens tidiga rundor och såklart seriematcher i Serie B och Segundan. Med fyra av åtta matcher rena cupmöten är det ett par spännande garderingsmöjligheter vi har framför oss, liksom ett par vettiga spikbud. Håller du med?

Spelstopp: 18:59 onsdag 7 december


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Bayern München – Barcelona 2
2 Arsenal – Juventus 1 X 2
3 Huesca – FC Andorra 1 X 2
4 Cartagena – Villarreal B 1 2
5 Tenerife – Alavés 2
6 Ternana – Cagliari X
7 Stockport – Charlton 1 X 2
8 Rio Ave – Sporting Lissabon X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Arsenal – Juventus

Precis som väntat blev det en tuff match i Turin när lagen möttes i förra rundan och nog märktes det att Arsenal saknade lite väl många spelare. Det fanns dock lägen att avgöra och det kanske mest positiva, utöver poängen som fortsatt innebär att man toppar gruppen, var att storstjärnan Vivianne Mediema gjorde mål igen.

Kan holländskan komma igång och upp på den nivån som hon höll i damernas EM i somras liksom tidigare säsonger i The Gunners blir det ett rejält lyft – och ett som kommer ta udden av den hårt ansatta truppen. Hemma i London bör hon och övriga få lite bättre utdelning än i bortamötet då de trots allt var det bättre laget.


Skrällpotential: FC Andorra

För att ha gått fyra matcher i rad utan seger och faktiskt ligga bakom Andorra i tabellen ser Huesca ut att tidigt bli övervärderade. Hemmafördelen hjälper såklart till där men det här ska kunna bli jämnare än vad de flesta kommer luras att tro i slutändan. Hårt streckat som ettan är i nuläget kommer det bara bli än mer spelvärde åt höger ju närmare matchstart vi kommer.

Med det sagt inte att Huesca garanterat kommer tappa poäng här, ’risken’ är snarare självklart stor att de tar samtliga tre poäng, men då bara fem lag gjort färre mål än dem hittills går det inte att förneka att det finns fin skrällpotential här. I en tajt match är det små marginaler som avgör och då vill man inte vara på ’fel sida’, vilket gör det säkrast att strecka brett!


Omgångens säkra: Barcelona

Efter Lyons dominans inom damfotbollen har Barcelona hela tiden växlat upp och hållt en nivå som få lag kan mäta sig med. Fjolårets mästarinnor är på god väg att återupprepa bedriften som såg dem gå rent i ligan och hela vägen utan större problem i Champions League.

Nu har dem chansen att avgöra gruppen med två matcher tillgodo efter tre raka segrar med 16-1 i målskillnad. 3-0 har dem färskt i ryggen från hemmamötet med Bayern och något liknande är dem såklart kapabla till även här i München. Kanske att det är värt att leta upp var bästa oddset finns på att Barca återigen vinner med minst två måls marginal?


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Bayern München – Barcelona2

Vår egen Fridolina Rolfö blev en av förgrundsfigurerna i lagens förra möte och som hon steppat upp i frånvarande stjärnduon Caroline Graham Hansens och Alexia Putellas frånvaro. Med 12 segrar på 12 matcher hittills under säsongen råder det inga tvivel om vad Barcelona är kapabla till och så som de dominerade senast lagen möttes är en ny seger att vänta – vilket säkrar kvartsfinalbiljetten.

2. Arsenal – Juventus1X2

Med matchen för bara två veckor sedan färskt i minnet är det högst troligt med en ny tajt tillställning när Arsenal nu får hemmafördel. Läget  i truppen är fortsatt hårt ansatt och det är något som kan hålla dem tillbaka även den här gången. Juventus är samtidigt ett lag med kapacitet att hota hemmalaget, tillräckligt mycket att en gardering är på sin plats. Med fint värde från höger vilket skulle överraska plockas således samtliga tecken – vilket lönade sig förra gången lagen möttes!

3. Huesca – FC Andorra1X2

En tydligt vänstervriden match på förhand hittas i Huesca där hemmalaget visserligen bara förlorat en match hittills men som haft det lite kämpigt mot slutet. Målen sitter långt inne och det gör det svårt att vinna matcher vilket gästande Andorra, som inte har något att förlora här egentligen, kan komma att dra fördel av. Med gott värde på samtliga tecken är det bara att hålla tummarna att gästerna överraskar positivt!

4. Cartagena – Villarreal B12

Efter två raka segrar jagar Cartagena vidare i toppen av Segundan och med en så pass lovande start med snart halva säsongen spelad är det på tiden att skruva upp förväntningarna. Något som alltid riskerar att få negativ effekt. Inte minst här då Villarreal som så sällan vinner borta står för motståndet i en match som på förhand är en sån given etta i tipssammanhang – vilket är en fälla man gått i för många gånger för att inte veta bättre. Tvåan måste således med!

5. Tenerife – Alavés2

Ett dumt rött kort vid ledning 1-0 förstörde Alavés chanser att behålla serieledningen förra helgen. Något som bäddar för revansch när formsvaga Tenerife väntar, ett Tenerife som föll mot nuvarande serieledaren Las Palmas med 1-3 nyligen. Hemmalaget verkar onekligen lida av en liten baksmälla efter att ha förlorat playoff-finalen i våras, vilket ett bättre och mer välfungerande Alavés också ska kunna synliggöra.

6. Ternana – CagliariX

Går det att göra så mycket annat när Cagliari spelar än att tidigt teckna krysset? Med fem raka oavgjorda har inget lag i Serie B kryssat fler matcher än dem. Då Ternana kommer från två tunga förluster, som följt tre raka 0-0, vore det inte konstigt om dem ger sig tusan på att bryta den negativa trenden här och gå för 0-0. De har ju trots allt bara förlorat en match och släppt in tre mål på hemmaplan. Spikkrysset ingen dum idé?

7. Stockport – Charlton1X2

Det blev en hejdundrande match senast lagen möttes i FA-cupen och med en riktigt dramatisk avslutning dessutom. Stockport, som överraskat många i League Two hittills, var väl värda sin sena kvittering som säkrade det här omspelet. Och det finns ingen anledning att tro på att det här blir särskilt mycket sämre underhållning vilket nästan tvingar fram en helgardering. Att utelämna krysset borde dock räcka?

8. Rio Ave – Sporting LissabonX2

Sist ut har vi kupongens största favorit i form av Sporting Lissabon som givetvis har alla möjligheter att göra processen kort med Rio Ave. 5-0 har dem på lagens två senaste inbördes möten och då detta är ligacupen är det som bekant inte alltid självklart att motivationen är på topp för topplagen. Hemmalaget kan väl skrälla sig till ett krigarkryss? Till rådande procent är det klart värt risken med tanke på vilken fin utdelning det blir om det sitter!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |