Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Onsdag – Serie A och Premier League i kombo!
Topptipset

TIPS: Topptipset Onsdag – Serie A och Premier League i kombo!

Publicerat 2023-01-02 22:39

En dryg kvart ifrån full pott vilket hade inlett det nya året med ett par tusenlappar extra. Ja det går inte alltid ens väg men skam den som ger sig. Nya tag denna vecka på Topptipset som den här veckan ser underbara Serie A återvända till kupongen, vilket tillsammans med fyra matcher från Premier League utgör de åtta utvalda. Någon skräll lär det ju kunna bli i omstarten i Calcion, men var? Låt oss ta reda på det och när vi ändå håller på; öka på insatsen för att göra saker och ting ännu lite mer spännande!

Spelstopp: 18:29 onsdag 4 januari


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Aston Villa – Wolves 1
2 Crystal Palace – Tottenham 1
3 Leeds – West Ham 1 2
4 Southampton – Nottingham Forest X 2
5 Inter – Napoli 2
6 Cremonese – Juventus X 2
7 Fiorentina – Monza 1
8 Udinese – Empoli 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Inter – Napoli

Med åtta poängs marginal i toppen av tabellen har Napoli befäst sin position som Italiens bästa lag under 2022. Serie A fortsätter dock att vara oerhört spännande då få förväntar sig att Napoli, likt Arsenal i England, ska hålla hela vägen.

Hur de kommer ur den här matchen i Milano blir onekligen ett möjligt avstamp i jakten på Scudetton mot ett Inter som är 11 poäng och fyra placeringar bakom på 5:e plats. Ett Inter som inte direkt klickat på det sätt som de stundtals gjorde ifjol eller för delen under titelsäsongen året före.


Skrällpotential: Crystal Palace

Nu fick visserligen Crystal Palace en hel del hjälp av ett för dagen oerhört blekt Bournemouth, men 2-0 segern betonade samtidigt att The Eagles med Patrick Vieira vid rodret är något på spåren. Något man inte riktigt känner samma tydlighet kring Tottenham och Antonio Conte efter en ny bedrövligt tam insats som såklart genererade tredje förlusten på de fem senaste och sjätte raka matchen med minst två bollar insläppta.

På ett svårspelat Selhurst Park har hemmalaget alla möjligheter att sätta ytterligare käppar i hjulen för Spurs som inte alls får till det. Så pass mycket att det är värt att lägga en slant på hemmalaget – och definitivt hålla koll på matchen live för att dra nytta av ifall Spurs återigen är sådär tafatta!


Omgångens säkra: Aston Villa

Även om det är tidigt finns det verkligen saker som talar för att Aston Villa tagit sitt bästa beslut på länge i och med utnämningen av Unai Emery som ny manager för klubben. Hans uppenbara taktiska skicklighet och erfarenhet på den yttersta nivån är precis vad som saknats i The Villains vars spelarmaterials potential bara väntat på att uppfyllas.

Efter den fina segern mot Tottenham senast väntar en än mer överkomlig uppgift i form av målsnåla Wolves hemma i Birmingham och med hoppet tänt på Villa Park är det hög tid för en ny trea. Till helgen väntar Stevenage i FA-cupen där det kan vilas spelare så räkna med starkast möjliga elva här!


svenska spel


Utvalt system – 24 rader

1. Aston Villa  – Wolves1

Med fyra av sina totalt sex segrar tagna sedan man lät Steven Gerrard gå är Aston Villa tveklöst på väg upp. Det dröjer således inte länge innan målskillnaden vänts från minus till plus och segrarna överstiger förlusterna. Något som ser desto dystrare ut för Wolves vars manager Julen Lopetegui mycket väl kan ha en omöjlig uppgift framför sig.

2. Crystal Palace – Tottenham1

Den som trodde på något slags trendbrott inför matchen mot Villa blev istället smärtsamt påmind om att Tottenham just nu är en klubb i gungning. För tionde raka matchen släppte Tottenham in första målet och för den som såg matchen blev det mer och mer tydligt att Conte nog snart är ett minne blott i Spurs. Nog kan detta bli droppen som får bägaren att rinna över och sträcka ut en hand mot folkkäre Mauricio Pochettino som det snackats om på sistone?

3. Leeds – West Ham12

Det är inte bara Conte i Tottenham som hänger löst det gör sannerligen också David Moyes i West Ham. Ägaren David Sullivan har offentligt sagt att skotten sitter säkert vilket som vanligt i det här skedet kort och gott betyder att nästa förlust blir hans sista. The Hammers är inne på femte raka förlusten i ligan och kan få problem här på Elland Road. Dock tenderar Leeds, som kommer gå för segern här, att släppa till en hel del chanser vilket ändå ger Moyes och West Ham en möjlighet som de bara måste försöka ta.

4. Southampton – Nottingham ForestX2

Kan det vara så att säsongen nu blivit så pass gammal och alla nyförvärv i nykomlingen Nottingham faktiskt hittat sin roll? Ja nog verkade fallet vara så senast mot Chelsea efter upphämtningen vilket bådar gott inför fortsättningen. Ett klart överkomligt Southampton som bara vunnit en av sina 12 senaste i Premier League är således en match Forest både kan och bör vinna – allra minst undvika att förlora. Krysset räcker?

5. Inter – Napoli2

Få lag i Europa har varit lika konsekventa som Napoli under 2022 och det vore onekligen ovärdigt och en aning märkligt om det i slutändan skulle innebära en ny titellös säsong. Efter en magisk höst har Luciano Spallettis gäng satt sig själva i en rejält stark sits för att faktiskt hålla hela vägen. 11 raka segrar blir kanske inte en 12:e men då Inter ännu inte kryssat och trots allt med marginal släppt in överraskande flest mål av alla topplag gör en spik här det möjligt att lägga en högre radinsats.

6. Cremonese – JuventusX2

Nykomlingen Cremonese kommer med all största sannolikhet få ta klivet tillbaka ner till Serie B när säsongen väl summeras, men än är det deras äventyr i högstaligan färdigt. Noll segrar på de inledande 15 omgångarna talar dock sitt tydliga språk och när formstarka Juventus kommer på besök är ett kryss nog det mesta man kan hoppas på. Juve har som bekant släppt in ynka sju mål hittills medan ingen kryssat fler matcher än hemmalaget. Hoppas på 0-0 som blev utfallet mot både Milan och Udinese här?

7. Fiorentina – Monza1

Trots en på pappret relativt svag 10:e plats i ligan finns det ändå mycket positivet som fortfarande omger Fiorentina. Vincenzo Italiano är bara ett par pusselbitar och ’tweaks’ bort från att få riktigt bra utdelning med La Viola som absolut är ett lag och har en trupp för att utmana om topp-6. Mot bortasvaga Monza som saknar viktige Stefano Sensi har hemmalaget ett toppenläge att inleda det nya året med tre nyttiga poäng på kontot!

8. Udinese – Empoli1X2

Udinese må ha varit en av höstens stora överraskningar men faktum är att I Zebrette gick till VM-uppehållet med uttåg ur cupen mot lilla Monza och totalt sett åtta raka matcher utan seger. Det återstår att se om det blir mer av samma vara eller om uppehållet faktiskt gjort dem gott. Den här matchen har således potential att gå åt båda håll vilket sett till oddssättning och streckfördelning gör det riktigt spännande att jobba in gästerna!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |