Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 1/12 – Skrällchanser bakom första luckan
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 1/12 – Skrällchanser bakom första luckan

Publicerat 2022-11-29 20:20

VM i Qatar fortsätter och det börjar dra ihop sig till slutspelets åttondelsfinaler. Riktigt alla platser är inte klara ännu och det ska fortfarande spelas viktiga matcher i den tredje rundan i flera av grupperna, som inte bara ska klargöra avancemanget utan också vem som får en på pappret enklare väg till kvarten. Krydda det med ett toppmöte i spanska andraligan och portugisiska ligacupen och torsdagen gömmer en riktigt fin överraskning bakom lucka 1 – kanske rent av ett rätt till denna vecka för full pott?!

Spelstopp: 19:59 torsdag 1 december


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Japan – Spanien 2
2 Costa Rica – Tyskland 2
3 Vitória de Guimarães – Belenenses 1 2
4 Sydkorea – Portugal 1 2
5 Ghana – Uruguay 1 X 2
6 Kamerun – Brasilien 1 2
7 Serbien – Schweiz X 2
8 Granada – Alavés 1 X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Kamerun – Brasilien

Ett redan klart Brasilien, fortsatt utan Neymar dessutom, tar sig an Kamerun som har allt kvar att spela om fortfarande. En match som bör kunna ge en hel del mål och säkerligen också böljande spel då Kamerun är vidare så länge dem bättrar Schweiz resultat mot Serbien.

Vinner Schweiz är det kört ändå men vid kryss där eller att Serbien vinner tar Kamerun vidare på bättre målskillnad förutsatt att dem själva gör jobbet mot Brasilien. Ingen lätt uppgift såklart men heller inte omöjlig sett till vad som redan skett i mästerskapet för flera av de bättre nationerna exempelvis Argentina, Holland och Tyskland.


Skrällpotential: Ghana

Ajax-spelaren Mohamed Kudus vars prislapp gått upp avsevärt de senaste 12 månaderna och som kommer stiga än mer var i fokus i segermatchen mot Sydkorea. Mittfältaren är bara en av de många fina offensiva spelarna i detta Ghana som på inget sätt är uträknade här.

Uruguay har inte gjort mål än i VM och även om det varit nära är det ändå slående hur pass lite sydamerikanerna fått ut av mästerskapet hittills. Visst tar en seger dem vidare till åttondelen förutsatt att inte Sydkorea slår Portugal men så som marginalerna var emot dem senast mot Portugal går det inte att räkna in några fördelar här mot ett Ghana som har revansch att utkräva från 2010.


Omgångens säkra: Spanien

En av turneringens mest spännande grupper såhär långt är onekligen grupp E där vi i omgång två fick se en av de allra bästa matcherna hittills. Spanien och Tyskland gjorde upp i en match som gällde mycket och mer liknande en kvartsfinal eller semi snarare än en gruppspelsmatch.

Ganska rättvisa 1-1 där innebär att avancemanget nu är vidöppet och i spel för samtliga parter i gruppen vilket kommer tvinga fram ett avgörande. Och när agnarna skiljs från vetet är det svårt att se varje sig Spanien eller Tyskland gå bort sig.


svenska spel


Utvalt system – 96 rader

1. Japan – Spanien2

Chansningen mot Costa Rica bar inte frukt för den japanske förbundskaptenen som efter den överraskande, och något turliga, premiärsegern mot Tyskland övervärderade sitt eget lags förmåga. Givetvis med en ton av underskattning också efter Spaniens kross av Costa Rica, en match som Japan kan bli smärtsamt relaterade till här om det vill sig illa. Spanien är ute efter gruppsegern och kommer ösa på direkt från start här. Klasskillnad i slutändan?

2. Costa Rica – Tyskland2

Det är hedersamt att Costa Rica fortfarande har chansen att nå åttondelsfinalen efter att ha hamnat i en på pappret riktigt svår grupp. Ska det bli avancemang gäller det att hålla stången här och allra troligen hålla nollan vilket blir tufft på alla sätt, allra särskilt som Tyskland måste vinna för att klättra förbi Japan som då inte klarar sig på kryss mot Spanien. Ny överkörning att vänta månntro?

3. Vitória de Guimarães – Belenenses12

Det skiljer två divisioner lagen emellan och hemmalaget, sexa i högstaligan, är såklart storfavoriter här. Gästande Belenenses trillade ur i våras efter att ha slutat som jumbo och i andradivisionen går det uselt med åtta förluster på de inledande 12 omgångarna. Men då detta är gruppspelsmöte i Ligacupen är det långt ifrån säkert att hemmalaget ställer upp med bästa laget eller är tillräckligt motiverade för att bara hämta hem segern. Hur motiverade är gästerna? Till rådande procent kan vi hoppas på väldigt!

4. Sydkorea – Portugal12

Med den bredd som Portugal har till sitt förfogande är det inte konstigt att dem trots redan klara gruppsegrare går in som självklara favoriter här. Sydkorea har inte gjort något vidare väsen av sig här och då kanske främst superstjärnan Son som haft en sval säsongsinledning också i Tottenham. Men Portugal har haft marginalerna med sig hittills och har inte alls samma motivation som Sydkorea som måste vinna här har. Fin skrällpotential med bra utdelningsmöjligeter således som det kan vara värt att dubbla upp med en liten insättningsbonus!

5. Ghana – Uruguay1X2

Vinna eller försvinna är utgångsläget för Uruguay som fortfarande väntar på första målet i mästerskapet. 1-0 kan räcka men kommer inte göra det om Sydkorea vinner mot Portugal vilket kan innebära att det blir desperat mot slutet här och säkerligen också då svänga både fram och tillbaka. Ghana är vidare på kryss så länge inte Sydkorea vinner med mer än ett måls marginal så den poängen kommer dem hålla hårt i – men såklart också gå för det när tillfället ges och desperationen ökar i Uruguay.

6. Kamerun – Brasilien12

Ett reservbetonat Brasilien men för den skull inte särskilt mycket försvagat från senast är att vänta här då gruppsegern redan är klar, något som givetvis kan bära hela vägen till tre nya poäng och islossning framåt eftersom Kamerun måste ta risker här. Att dem är i det här läget där avancemanget är möjligt har dem upphämtningen senast att tacka för, och kan dem lita på Serbien att vinna mot Schweiz har Kamerun att riktigt bra läge med +1 målskillnad på sin sida. Sexsiffrig utdelning om ettan sitter!?

7. Serbien – SchweizX2

Två disciplinerade och stabila försvarsinsatser har satt Schweiz i ett bra läge att nå åttondelen men det kommer troligen krävas viss hjälp av Brasilien för att det ska lyckas. Liksom att dem själva inte förlorar såklart men det får man väl nästan kunna förlita sig till att dem inte gör. Serbien måste gå för det och vinna här medan Schweiz allra troligen är vidare på kryss. För att undvika onödig drama är det ju såklart säkrast att själva vinna och gör dem bara 1-0 är det inte svårt att se dem hålla det resultatet hela vägen.

8. Granada – Alavés1X

Sist ut på denna späckade och redan spännande kupong som säkerligen inte kommer sakna dramatik och vändningar har vi detta toppmöte. Inte från La Liga då bägge klubbar åkte ur i våras men i Segundan där bägge är på väg upp igen. Granada som vann lagens båda inbördes möten ifjol har klar hemmafördel där dem tagit 20 av 25 poäng hittills. Fansens stöd lär behövas då serieledande Alavés kommer på besök som bara förlorat en gång hittills. Kryssvarning?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |