Nytt i appen! Nytt i vår app! Läs mer
Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

VM-kval Oceanien

Resultat

Statistik

Det finns tyvärr ingen statistik.

Oddsjämförelse

Just nu kan vi inte visa några snittodds för VM-kval Oceanien. Detta kan bero på att inga matcher i VM-kval Oceanien spelas i närtid.


VM-kval till Qatar 2022 – Oceanien

Oceaniens kval till VM 2022 arrangeras av Oceania Football Confederation, OFC, som är den näst minsta fotbollskonfederation med endast elva medlemmar. Detta kan jämföras VM-kvalet i Europa där hela 55 medlemmar finns med.

I Oceaniens kval deltar elva länder och territorier, däribland Nya Zeeland, Fiji, Amerikanska Samoa och Cooköarna. Oceanien har ingen direktplats till VM 2022 utan vinnaren får kvala om en VM-plats mot ett lag från Asien, Nordamerika eller Sydamerika. Detta innebär att Oceanien officiellt har 0,5 platser i VM.

Oceaniens VM-kval är planerat att avgöras under januari 2022.

VM-kvalets struktur

Oceaniens VM-kval avgörs i två rundor. I den första rundan lottas de elva lagen in i två olika grupper baserat på FIFA-ranking, vilket innebär en grupp med fem lag och en grupp med sex lag. De två bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till andra rundan.

Den andra rundan består av ett slags finalspel där de fyra lagen först möts i två semifinaler som avgörs i ett dubbelmöte hemma, borta. Vinnarna från semifinalerna går vidare till final, som också avgörs i ett dubbelmöte hemma, borta. Finalvinnaren går sedan vidare till interkontinentalt playoff och kommer i juni 2022 få möta ett lag från det asiatiska, nordamerikanska eller sydamerikanska kvalet och spela om en plats i VM 2022

VM-kval Oceanien

11 nationer – 0,5 platser

– Första rundan: 2 grupper med 5 eller 6 lag i varje grupp – Ettan och tvåan i varje grupp till andra rundan – 4 lag vidare

– Andra rundan: Semifinaler och final – 1 lag till interkontinentalt playoff

Varför är inte Australien med i Oceaniens VM-kval? 

Australien valde inför kvalet till VM 2010 att ansluta sig till det asiatiska kvalet istället för Oceaniens kval. På så sätt har Australien ökat sina chanser att nå ett VM då Oceanien som sagt inte har någon direktplats till VM.

Följ VM-kvalet på Fotboll.com

Här på Fotboll.com får du alla kvaltabeller, matcherna, resultaten, statistik, odds, speltips och mycket mer. Följ varje match med vår målservice som ger dig alla händelser live. Spela på de bästa oddsen i varje kvalmatch och få pricksäkra speltips som vi baserar på statistik, historik och dagsform.

Copyright © Fotboll.com 2023   |