Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

VM-kval Sydamerika

Statistik

Det finns tyvärr ingen statistik.

Oddsjämförelse

Just nu kan vi inte visa några snittodds för VM-kval Sydamerika. Detta kan bero på att inga matcher i VM-kval Sydamerika spelas i närtid.


VM-kval till Qatar 2022 – Sydamerika

VM-kvalet i Sydamerika arrangeras av den sydamerikanska fotbollsfederationen Conmebol, som är den minsta av alla fotbollskonfederationer med endast 10 medlemmar, vilket till och med är mindre än Oceaniens fotbollsfederation OFC. Den största fotbollsfederationen är europeiska UEFA med hela 55 länder som deltar i VM-kvalet

I Sydamerikas VM-kval deltar samtliga länder på kontinenten förutom Guyana och Surinam som valt att vara med i det nordamerikanska kvalet. Här finns bland annat stora fotbollsländer som Brasilien, Argentina, Uruguay, Chile och Colombia. 

Sydamerika har fyra direktplatser till VM i Qatar 2022 samt en plats i det interkontinentala kvalet där femman får spela om en VM-plats mot ett lag från Nordamerika, Asien eller Oceanien. Detta innebär att Sydamerika officiellt har 4,5 platser till VM 2022.

VM-kvalet i Sydamerika inleddes 8 oktober 2020 och avslutas 29 mars 2022. 

VM-kvalets struktur

Samtliga tio lag i det sydamerikanska kvalet spelar i en och samma grupp där alla lag möter varandra hemma och borta. De fyra bästa lagen går direkt till VM medan det lag som slutar femma kvalar om en VM-plats mot ett lag från Nordamerika, Asien eller Oceanien. Det kvalet spelas i juni 2022. 

VM-kval Sydamerika

10 nationer – 4,5 platser

– Gruppspel: 1 grupp med 10 lag – De fyra bästa klara för VM 2022, femman till interkontinentalt playoff – 4 lag till VM

Varför spelar alla lag i en och samma grupp?

Troligen för att det är mest rättvisa, samtidigt som det annars skulle bli ganska få matcher. Längre tillbaks i tiden delades dock lagen in i både två och tre grupper. Men, sedan kvalet till VM i Frankrike 1998 spelar samtliga tio sydamerikanska lag i en och samma serie. 

Följ VM-kvalet på Fotboll.com

Här på Fotboll.com får du alla kvaltabeller, matcherna, resultaten, statistik, odds, speltips och mycket mer. Följ varje match med vår målservice som ger dig alla händelser live. Spela på de bästa oddsen i varje kvalmatch och få pricksäkra speltips som vi baserar på statistik, historik och dagsform.

Copyright © Fotboll.com 2023   |