Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Torsdag 24/3
Europatipset

TIPS: Europatipset Torsdag 24/3

Publicerat 2022-03-22 23:34

I brist på klubblagsfotboll denna vecka och ett maxat schema under torsdagen och natten till fredagen när VM-kvalet på många ställen ska avgöras blir tipskupongsutbudet också därefter. Europatipset följer således grunden som lagts på de 72 rader som spelas på Topptipset denna torsdag där du kan hitta mer information och idéer runt de första åtta matcherna. Till dessa 13 matcher tillkommer dock den lilla extra kryddan av 3,5 jackpottmiljoner extra i potten. Du är väl med?

Spelstopp: 20:44 torsdag 24 mars


svenska spel


Match i fokus: Mexiko – USA

Med Kanada så gott som garanterade en topp-3 placering är det upp till USA och Mexiko att göra dem sällskap som övriga två lag att direktkvalificera sig till VM. Ytterligare sex poäng återstår att spela om efter den här matchen och visst är det Mexiko som har det klart enklaste spelschemat. Det är således USA som skulle må bäst av segern vilket sett till lagens tidigare möten såklart är möjligt.

Dock ligger väl en Mexiko-seger och lurar på USA sett till att det alltid är jämnt när lagen möts, men där USA haft marginalerna med sig i såväl Gold Cup som Nations League och tidigare i kvalet – där fasta situationer varit en väldigt tydlig framgångsfaktor för amerikanerna. Mexikos fördel av hemmaplan där dem är oerhört starka väger in tungt här och får dem bara in första målet ska det sluta väl detta!


Skrällpotential: Peru

Det återstår inte mycket av kvalspelet och när det summeras finns det en risk att Uruguay inte slutar topp-5, i alla fall om man ska tro tidigare insatser som exempelvis 0-3 i Bolivia, storförlusterna mot Brasilien och Argentina men också krysset i returmötet med Peru. Ett Peru som inte behöver be om ursäkt för att dem alltjämt har chansen att nå sitt tredje raka VM-slutspel vilket vore en garanti vid seger här.

Uruguay har visserligen bytt förbundskapten efter debaclet mot Bolivia och har sedan dess tagit två tämligen övertygande segrar. Hur man står sig när det nu blir skarpt läge på riktigt mot en motståndare som försvarar sig betydligt bättre än både Paraguay och Venezuela återstår att se, men visst har hemmalaget pressen på sig som uppenbarligen är svårhanterlig för dem.


Omgångens säkra: Panama

Panama smyger med bakom topptrion i kvalet och även om VM-biljetten fortfarande är en bit bort är den ändå inom räckhåll, inte minst då dem vid seger här knappar in på antingen USA eller Mexiko eller rentav båda med sex poäng kvar att spela om. Det gäller således att ta chansen och hålla drömmen vid liv ett tag till mot ett redan sedan länge avsågat Honduras som laddat upp -17 i målskillnad hittills.

Tre av Honduras 22 insläppta stod Panama för senast lagen möttes där en svag första halvlek räddades upp i den andra med tre bollar. Sett till att Panama nu har hemmafördelen dock svänger pendeln över och det ska bli en helt annan match än senast. Sett till mötet i Gold Cup också det under 2021 vet Panama vad som är att vänta från Honduras. Inte blir man överraskade även en tredje gång?


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Sverige – Tjeckien1

Zlatan Ibrahimovic må vara avstängd och således utanför startelvan här men är det någon som kan få igång det egna självförtroendet hos Alexander Isak är det väl självaste Zlatan, numera lagpappa i både landslaget och Milan och en röst i omklädningsrummet som behövs inför den här typen av matcher. Just Isak tenderar dock att spela bättre i blågult och fungerar bra ihop med både Kulusevski och Forsberg vilka alla blir viktiga nycklar för Sverige.

2. Italien – Nordmakedonien1

Det behöver visserligen inte betyda särskilt mycket men att Mario Balotelli, med senast men inte nu, ratas av Roberto Mancini talar för att Italien inte vill riskera något i onödan. Dem menar allvar den här gången och det ska synas också nere på planen precis som i EM där dem onekligen var ett av de bäst spelande och fungerande lagen. Berardi visar fin form i klubblaget och kommer tillsammans med Insigne lösa detta åt Gli Azzurri.

3. Portugal – Turkiet1X

Så länge Fernando Santos är förbundskapten i Portugal, EM-guldet 2016 till trots, kommer A Seleção fortsätta dras med bilden av att vara ett stjärnspäckat och offensivt riktat lag som inte får ut ens i närheten av sin maxkapacitet. Med Ronaldo på sista versen och så också troligen Santos stundar det nya tider för Portugal men kanske att dem måste bomma VM-biljetten för att sätta saken i rullning?

4. Wales – Österrike1

Då Wales visat mest i VM-kvalet hittills och har fördelen av hemmaplan här blir detta en lämplig spik att plocka sett till det fina skrällvärdet på andra håll bland kupongens 13 matcher. Ett kryss vore kanske inte så dumt för att säkra upp detta om plånboken tillåter men Österrike, som gång efter gång undgår att övertyga när det verkligen gäller och över tid, kommer få det tufft här.

5. Skottland – Polen1X

Som den enda träningsmatchen på kupongen är det inte mycket annat att göra än att gardera så mycket som garderingarna tillåter. Här finns det en klart överhängande risk för en tempofattig och alldeles för oinspirerad tillställning vilket gör det omöjligt att utelämna krysset, även om det nog hade varit ett högst troligt resultat också i en tävlingsmatch. Skottlands hemmafavör kan dock mycket väl fälla avgörandet!

6. Brasilien – Chile1X

Trots att Brasilien inte har något att spela för egentligen har förbundskapten Tite ändå tagit ut en på pappret riktigt stark trupp. Neymar exempelvis som alltid trivs bäst i landslagströjan är med men också flera namn som såklart vill slå sig in i VM-truppen för att göra anspråk på en startplats; Antony, Vinicius Jr, Coutinho för att nämna några. En uppvisningsmatch således för Brasilien som kan ställa till det för ett pressat Chile!

7.  Colombia – Bolivia1

Formsvaga Colombia har satt sig själva i en riktigt jobbig sits där inte ens seger på de två avslutande omgångarna i VM-kvalet garanterar något sett till hur tajt det är i tabellen. Dem har dock inget annat val än att försöka göra sitt och således kommer dem gå för fullt här mot ett Bolivia som ännu inte vunnit men förlorat sex av åtta bortamatcher i kvalet hittills – med en målskillnad om 6-25. Vettig spik!

8. Paraguay – EcuadorX2

Efter att ha nått VM-slutspelet i Brasilien 2014 är nu Ecuador riktigt nära att nå ytterligare ett VM vilket i så fall blir deras fjärde under 2000-talet. En poäng på de två avslutande rundorna är allt som krävs och ett redan avsågat Paraguay erbjuder också den mest överkomliga uppgiften. Inget lag har gjort färre mål eller har sämre hemmafacit än Paraguay och skulle Ecuador göra 1-0 bör väl tvåan ändå sitta?

9. Uruguay – Peru1X2

Oavsett hur det går för Chile kommer Uruguay, som har sig själva att skylla för den här sena dramatiken i kvalet, definitivt säkra VM-biljetten vid seger här. Peru, som har den sista kvalplatsen för tillfället, kommer å andra sidan att garantera femteplatsen som sämst om det istället blir dem som segrar här då Chile och Uruguay möts i sista rundan. Bra värde helt enkelt på Peru mot ett Uruguay som inte säkert pallar för trycket!

10. Mexiko – USA1

Efter tre raka inbördes jämna men likväl förluster varav två titelchanser som ses som missade möjligheter för Mexiko är det med ett riktigt fint revanschläge dem nu åter tar sig an USA. Seger innebär ett jättekliv mot VM, förvisso för båda lagen, och Mexikos hemmafavör tillsammans med gästernas skadebortfall i form av McKennie och Aaronsen gör ändå ettan till en en bra värdespik.

11. Costa Rica – Kanada1X2

Kanada toppar kvalgruppen fortsatt obesegrade och behöver bara en poäng för att också i praktiken säkra direktplatsen till VM. Hur motivationen är när dem nu gästar ett välkänt Costa Rica som har allt att spela för återstår att se men inte blir det någon lätt match likt senast lagen möttes i VM-kvalet. Till hemmalagets fördel den här gången tillkommer flera rutinerade nyckelspelare bl a Bryan Ruiz, Celso Borges och Joel Campbell som alla siktar på tredje raka VM-slutspelet. Får med sig minst en pinne här?

12. Panama – Honduras1

Med nio poäng kvar att spela om, sex om man räknar in den här matchen mot hopplösa jumbon Honduras, har Panama alltjämt goda chanser att hålla VM-drömmen vid liv. Via playoff absolut men också direkt via tredjeplatsen om saker går deras väg. Mot fortsatt segerlösa Honduras som gjort minst men släppt in flest mål hittills, som man gjort två ganska tvivelaktiga insatser mot under 2021, är det bara seger som gäller.

13. Jamaica – El Salvador12

Det finns fortfarande en mikroskopisk chans för El Salvador att ta den sista playoff-platsen i kvalet men då gäller det att vinna samtliga tre kvarvarande matcher. Detta är den med bäst förutsättningar då Jamaica inte längre har någon chans att nå VM efter att laget förlorat samtliga tre matcher det förra uppehållet, vilket tvingade fram en förändring på förbundskaptensposten. Öppen match att vänta?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |