Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 14/5
Topptipset

TIPS: Topptipset 14/5

Publicerat 2021-05-14 17:14

Lagom till fredagsmyset dukas det upp ett trevligt Topptips där vi ska titta till ett par mindre kända ligor som den irländska och den danska andradivisionen. Trevligt värde hittas på flera håll och kanter och åtta rätt kan mycket väl ge ett fint tillskott i spelkassan. Häng med i analysen av samtliga matcher!

Spelstopp: 18:59

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Newcastle – Manchester City  2

Radens inledning sker i Tyne-and-Wear där bägge lagens ligasäsonger är över. I kavaj blev Manchester City engelska mästare för sjunde gången, och även om det blev nederlag mot Chelsea ska det ses i ljuset av att nästan alla de större stjärnorna vilades. Agüero försökte sig på en Panenka-straff, och kanske var det bra att det blev pannkaka av det hela så att hela truppen påminns om sin egen dödlighet. Newcastle ställdes mot ett uselt Leicester-försvar i den senaste matchen och vann då med 4-2. Det lär inte bli lika enkelt att bryta ner John Stones och company i mästarnas backlinje. Tvåan är en given spik.


2. Braga – Moreirense  2

Sedan den historiska andraplatsen 2010 har Braga slutat fyra i tabellen sex gånger och nu blir det ännu en fjärdeplats. Avslutningen har dock gått i moll med bara två mål på åtta halvlekar där Ricardo Hortas comeback i målprotokollet efter två månaders frånvaro är det enda glädjeämnet. Är det en försvarare som kommer att föra upp Moreirense på en otippad sjätteplats? Den venezuelanske vänsterbacken Nahuel Ferraresi gjorde i segerkampen mot Portimonense sitt tredje mål på fyra kamper. Om resten av laget gör sitt lyfter de grönvita som är ett tufft bortagäng. En rolig skräll som ger Moreirense en chans att snyggt avsluta säsongen ska ges plats. Inga tecken får dock glömmas i Braga!


3. Pacos de Ferreira – Gil Vicente  X

Bävrar mot tuppar uppe i Portugals norra del där en pinne garanterar ytterligare tolv månaders spel i Primeira för Gil Vicente. Gästerna är inne i en bra trend med fem poäng på tre omgångar och ska inte underskattas. Pacos de Ferreira slutar femma i tabellen, och därmed är det osannolikt att hemmalaget ställer upp med sin starkaste elva. Tanque kan få speltid då Joao Pedro inte övertygade senast, men håglösa värdar skriker inte offervilja. Ta med gästerna och måla på brett.


4. Espanyol – Cartagena  2

Espanyol lämnar Segunda efter bara en säsong tack vare det mållösa mötet mot Zaragoza. Undulaterna har varit enormt jämna under i princip hela säsongen, och med skytteligaledaren Raúl de Tomás i laget är det kanske inte så konstigt. Säsongen är i vilket fall över, och då är det inte ovanligt att sydeuropeiska lag slår av på takten. Här ser dessutom De Tomás ut att saknas på grund av corona. Cartagenas tabelläge är ytterst prekärt. Murcia-klubben har dock fördelen av att vara det vassaste manskapet rent målmässigt av lagen i tabellens sista tredjedel. Rubén Castro är med sina 16 mål en utmärkt strutgarant för Efesé som här har ett gyllene läge att ta både skalp och viktiga poäng. För rensning tar vi med tvåan även om den garderas med resterande tecken i Katalonien!


5. Drogheda – St. Patrick’s  2

Omgång 11 i irländska Premier Division innebär en extra titt på två av säsongens positiva överraskningar. Nykomlingen Drogheda, med samtliga spelare från den gröna ön, har bortamattorna som favoritplats vilket var mer än tydligt när The Drogs slaktade jumbon Waterford med hela 7-0. På hemmabanan United Park har det dock gått trögare för The Turks som inte segrat där sedan premiären för två månader sedan. Mot omöjliga Shamrock kom St. Patrick’s första nederlag, men det är mer fruktbart att titta på vad som åstadkommits före det. 21 av 27 poäng och bra utväxling på skotten Billy King som redan dubblerat antalet mål jämfört med förra säsongen. Det senaste decenniet är det klar dominans för gästerna i inbördes möten där Droghedas senaste seger mot The Saints kom 2017. Spikas till 50 prollar!


6. Lindome – Utsikten  1

Ettan Södra är radens enda svenska inslag med ett derby i Storgöteborg. Värdarnas utsikter var inget vidare innan säsongen då Stefan Rehn valde att hoppa av som tränare, och resultaten har vänt neråt den senaste veckorna. Tvååker asfalterade Utsikten, och här kan inte UBK skylla på att Blåvitfostrade Karl Bohm åkte ut med 40 minuter kvar då Kiken redan låg under med 0-2.

2021 har Lindome lyckats klart bäst på hemmabanan, och knappt två mil söder om centrala Göteborg har få missat Fredrik Zanjanchi. Hisingssonen har redan hunnit panga in fyra bollar, och fler lär det bli för ex-ÖIS:aren som hittat rätt. Strecka från vänster.


7. Vejle – Odense  1

Två danska bollklubbar möts på Vejle Stadium, och det är främst Vejles axlar som sjunkit ner efter att VBK slog cupfinalisterna Sönderjyske. Jyllands Rubin, som laget kallas i folkmun, kommer dock till spel utan tysk-kroaten Denis Kolinger i försvaret efter det gula kortet i söndags. Odense å sin sida får tillbaka en tidigare avstängd back i Alexander Juel Andersen, men OB:s resultat på bortagräs är inget vidare. Mot Vejle har Fyn-klubbens dessutom två raka nederlag utan mål framåt, och då passar 1X i Nørreskoven som handen i handsken!


8. Kolding – Hobro  1

Bara 30 km söder om Vejle avslutas raden, och Kolding är djupt insyltade i bottenstriden där de två sist placerade lagen i rundan åker ner i tredjedivisionen. Med det psykologiska övertaget de vitblå har på gästerna efter segern för en dryg månad sedan ska värdarna tas på allvar. Firma Drost/Fazlagic sänkte då Hobro, och gjorde två nya mål i den senaste segern mot svåra Hvidovre. Gästerna har två raka viktorior, men här har de inget att hämta. En småfräck spiketta blir valet!


svenska spel


Spiken! – Man City

Överlägset bäst i Premier League och en massa matcher för spelarna att visa vilka som ska starta CL-finalen mot Chelsea. Då blir det tufft för ett omotiverat Newcastle att stå emot världsklassen hos The Citizens. Nya poäng för mästarna från Manchester!

Skrällen! – Cartagena

De blåvita katalanerna är klara för spel i finrummet, och det vore inte mindre än rätt att ge bänknötarna extra speltid för att undvika onödiga skador när ingenting står på spel. Cartagena har hungern, poängbehovet och målskytten för att klå de segerrusiga katalanerna. Arbeta ihop en skräll nu, Efesé!

Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos en av Sveriges tryggaste bettingsidor Svenska Spel!


108 rader

1. Newcastle – Man City 2
2. Braga – Moreirense 1×2
3. P.Ferreira – Gil Vicente 1×2
4. Espanyol – Cartagena 1×2
5. Drogheda – St. Patrick’s 2
6. Lindome – Utsikten 1x
7. Vejle – Odense 1x
8. Kolding – Hobro 1


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |